Gris Cu Lapte Si Dulceata – Reteta Clasica
Reteta de gris cu lapte este una dintre cele mai simple retete si apreciate de copii. Eu o prepar in weekend-uri in care simtim nevoia sa inlocuim clasicele sandwich-uri sau cereale cu lapte. Este un mic dejun cald si rapid. Daca ai ingredientele pregatite, in 10-15 minute esti gata. Recunosc, e si o senzatie placuta sa-ti amintesti de gustul copilariei, in timp ce invarti cu telul in cratita de gris cu lapte. Doamne, ce retete simple erau pe vremuri, dar ce gustoase!
Ingrediente pentru reteta de gris cu lapte:
- 500ml lapte;
- 50-60g gris;
- 2 linguri de zahar;
- 1 plic de zahar vanilat;
- dulceata de visine (optional, la servire).
Cum se prepara un gris cu lapte cremos:
Intr-o cratita, nu mare, dar de preferat cu fundul gros, se pune laptele pe foc si se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat. Cand este aproape de punctul de fierbere, dam focul mai mic. Adaugam grisul in ploaie si amestecam cu telul pentru ca grisul cu lapte sa iasa cremos si fara cocoloase. Fierbem 5-6 minute si reteta noastra este gata.
Fierbinte il adaugam in castronase, pentru ca din ce sta, se mai intareste. Servim cald sau rece, cu o dulceata de visine sau o alta dulceata, dupa gustul fiecaruia.
Cantitatea de zahar depinde de preferinte si daca adaugam dulceata sau nu la servit. Este o varianta de mic dejun rapid sau o cina usoara, dupa un pranz mai tarziu. Pofta buna!
Daca v-am amintit de gustul copilariei, din aceeasi categorie face parte si ciocolata de casa, un alt deliciu cu mare priza la copii.