Budinca cu sos alb si branza

Ingrediente:
100 g unt, margarina, 100 g faina, 1/2l lapte, 150 g branza telemea sau jumatate telemea si jumatate branza de burduf, sau cascaval, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii, sare

Mod de preparare:
Faina si grasimea se pun intr-un lighean smaltuit de 3 l, se infierbinta, 1 minut, ca sa se omogenizeze cu grasimea, fara sa se rumeneasca, apoi se sting cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 randuri, amestecand bine de fiecare data, pana se desfac toate cocoloasele formate. Se ia de pe foc si, cand sosul este aproape rece, se pun galbenusurile si branza rasa. Daca branza nu a fost suficient de sarata, compozitia se sareaza inainte de a pune albusurile, amestecandu-se bine. Albusurile se bat spuma, se mai poate pune un albus daca a ramas de la alte preparate. Cand albusul este tare si omogen, ca o zapada, se desarta peste compozitie, se curata tot albusul de pe vas cu lopatica de plastic si numai dupa aceea se amesteca usor, cu telul (in forma de para), prin miscari de sus in jos. Compozitia se pune intr-o cratita de 2 litri, unsa abundent cu margarina solida si tapetata cu pesmet sau faina care, apoi, se introduce in cuptorul bine incins dinainte , unde se lasa 30-40 minute, pana cand budinca se rumeneste frumos. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Cand se scoate din cuptor, se trece cu cutitul pe margine, ca budinca sa se desprinda daca s-a lipit, apoi se pune farfuria de servit deasupra ei si se rastoarna.

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *