Pasca Fara Aluat – Reteta Simpla
De fiecare data, de Paste, daca suntem acasa, nu ne lipseste de pe masa pasca fara aluat. Si cum sarbatorile pascale se apropie, m-am gandit ca poate vreti sa incercati o reteta simpla de pasca fara aluat, numai buna de savurat impreuna cu cei dragi. Am incercat mai multe retete, iar cea de mai jos a ramas preferata familiei. E o reteta simpla si usor de preparat, iar aroma este irezistibila.
Ingrediente pentru pasca fara aluat:
- 900g branza de vaci;
- 5 linguri de faina;
- 1 plic de praf de budinca;
- 1 lingurita de praf de copt;
- 200g smantana;
- 5 oua;
- 10 linguri de zahar;
- coaja de lamaie;
- 2-3 pliculete de zahar vanilat.
Cum se prepara pasca fara aluat:
Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Apoi adaugam praful de budinca, smantana, galbenusurile. La reteta de pasca fara aluat, eu nu folosesc mixerul deoarece este ca o crema ceva mai groasa si nu are tendinta de a face cocoloase, se omogenizeaza usor. Intr-o cana amestecam cele 5 linguri de faina cu un plic de praf de copt si apoi le adaugam in compozitie. Batem spuma separat albusurile, iar cand le punem si pe acestea, amestecam usor cu o lingura, de jos in sus pana se omogenizeaza. Practic aeram compozitia.
Se coace in forma de blat de tort.
Reteta de pasca fara aluat se poate prepara nu doar de Paste, ci si in timpul anului. E un desert fin si gustos, mai ales daca nu sunteti mari amatori de aluaturi.
Pofta buna!