Crema de zahar ars
Ai pofta de crema de zahar ars si vrei o reteta simpla? Cum de cele mai multe ori nu ne dorim sa pierdem ore in bucatarie, iata cea mai simpla reteta de crema de zahar ars, o reteta rapida, pe care o puteti prepara ori de cate ori va doriti un desert fin si cremos.
Reteta simpla de crema de zahar ars:
Ingrediente crema de zahar ars:
6 oua
200g zahar + 5 linguri pentru sos
1l lapte
2 plicuri zahar vanilat sau esenta de vanilie
Cum se prepara crema de zahar ars
Intr-o cratita pui cele 5 linguri de zahar si asezi cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca, plimbi zaharul lichid pe peretii vasului, astfel incat sa avem o „bordura” suficient de inalta pentru compozitie. Cand s-a topit complet, iar peretii cratitei sunt „glazurati”, o dai deoparte sa se raceasca.
Separat mixezi ouale cu zaharul, apoi adaugi laptele si zaharul vanilat. Pui compozitia in cratita cu zaharul topit si dai la cuptor pana ce se rumeneste usor pe deasupra si se intareste.
Daca nu iti dau tarcoale niste ghidusi, gata oricand sa guste, lasi la racit si o servesti rece, de la frigider.
Pofta buna!