Crema de zahar ars

Crema de zahar ars - reteta simpla

Ai pofta de crema de zahar ars si vrei o reteta simpla? Cum de cele mai multe ori nu ne dorim sa pierdem ore in bucatarie, iata cea mai simpla reteta de crema de zahar ars, o reteta rapida, pe care o puteti prepara ori de cate ori va doriti un desert fin si cremos.

Reteta simpla de crema de zahar ars:

Ingrediente crema de zahar ars:

6 oua
200g zahar + 5 linguri pentru sos
1l lapte
2 plicuri zahar vanilat sau esenta de vanilie

Cum se prepara crema de zahar ars

Intr-o cratita pui cele 5 linguri de zahar si asezi cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca, plimbi zaharul lichid pe peretii vasului, astfel incat sa avem o „bordura” suficient de inalta pentru compozitie. Cand s-a topit complet, iar peretii cratitei sunt „glazurati”, o dai deoparte sa se raceasca.

Separat mixezi ouale cu zaharul, apoi adaugi laptele si zaharul vanilat. Pui compozitia in cratita cu zaharul topit si dai la cuptor pana ce se rumeneste usor pe deasupra si se intareste.

Daca nu iti dau tarcoale niste ghidusi, gata oricand sa guste, lasi la racit si o servesti rece, de la frigider.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree