Saratele Cu Branza – Reteta Simpla si Delicioasa
Saratelele sunt gustari versatile, de la ideea ca vrei sa ciugulesti ceva la un film pe Netflix, pana la un mic dejun sanatos, impreuna cu un iaurt sau pur si simplu o gustare in mijlocul zilei. Ai nevoie doar de cateva ingrediente, o reteta simpla de saratele si un pic de chef de bucatarit.
Daca sunteti adeptii gustului sarat, in loc de dulce, saratelele pot inlocui multe produse ambalate, cu o multime de aditivi, de la market. Fiecare opteaza pentru varianta care ii place. Noua ne plac foarte mult saratelele cu branza. Sunt usor de preparat si la fel de bune calde sau reci. Se topesc in gura.
Iata cum prepari saratelele, ce reteta am folosit eu pentru a obtine saratele fragede si gustoase.
Ingrediente pentru saratele cu branza telemea:
- 400g branza telemea;
- 2 oua + 1 ou pentru uns pe deasupra;
- 150g unt;
- 100g smantana;
- 500g faina;
- mac sau susan.
Cum se prepara saratelele cu branza:
Se pune faina intr-un bol. Untul, proaspat scos de la frigider se da pe razatoare. La fel de procedeaza si cu branza telemea. Acestea se pun peste faina, apoi se pun cele doua oua si smantana. Apoi se framanta pana cand obtinem un aluat omogen. Daca l-ati framantat cu mixerul, il scoateti si il mai framantati putin cu mana. Imparte aluatul in doua bucati si pregatesti blatul de lucru. Presari faina pe blat, intinzi prima jumatate din compozitie cu sucitorul, astfel incat sa nu fie foarte subtire. Cu ajutorul unei role de patiserie, tai aluatul fasii pentru a da forma saratelelor. Intr-o tava in care ai pus hartie de copt asezi saratelele, le ungi cu oul ramas si presari mac, susan sau dupa preferinta. Sunt foarte bune chiar si simple. Apoi introduci tava in cuptor si le lasi pentru 20-25 de minute, la 175 de grade Celsius sau pana cand se rumenesc usor.
Aceasta este reteta de saratele cu branza telemea, o reteta simpla si rapida. Pofta buna!