Educație conectată: Cum revenim la clasă în 2021, conferință online despre întoarcerea la școală și rolul tehnologiei în educație

Daca pana acum ne puneam problema adaptarii la invatamantul online, iata ca acum suntem gata sa revenim la scoala clasica, copiii isi revad colegii, se reintalnesc cu invatatorii sau profesorii, urmaresc lectia in clasa. Pe scurt, scoala asa cum o stiam.
In acest context, Kinderpedia, soluția completă de comunicare și management pentru educație, organizează miercuri, 27 ianuarie, de la ora 16:00, online cea de a doua ediție a evenimentului Educație conectată, cu tema Cum revenim la clasă în 2021. Conferința aduce în prim plan implicațiile revenirii copiilor la școală sau la grădiniță.

Vor fi discutii despre nevoile profesorilor și ale elevilor, într-o nouă paradigmă de învățare și despre beneficiile oferite de tehnologie, indiferent de scenariul în care va avea loc revenirea. Conferința va aborda şi tema suportului emoțional de care au nevoie copiii în această perioadă și pe cea a comunicării între părinți și dascăli, astfel încât adaptarea să fie ușoară.

In prima parte vor vorbi trei lideri admirați din domeniul educației, Măriuca Talpeș, Oana Moșoiu și Elena Lotrean. Apoi profesori inspirați vor împărtăși din lecțiile pe care le-au primit în perioada aceasta.

Măriuca Talpeș, matematician și antreprenor, va discuta despre procesul de transformare pe care educația l-a suferit în 2020, etapa în care ne aflăm astăzi, pericolul inerției și rolul tehnologiei în educație pe termen lung.

Oana Moșoiu, lector universitar doctor, trainer și expert în educație, va vorbi despre modul în care revenirea la clasă redefinește rolul dascălului și al familiei în educație.

Elena Lotrean, consul onorific al Finlandei la Sibiu, fondatoare a Școlii Primare Româno-Finlandeze din Sibiu, va vorbi despre leadership și modele ce inspiră în educație.

Conferința se încheie cu un panel dedicat profesorilor de la cele mai prestigioase instituții de stat și private, care vor participa la dezbaterea “Din fața calculatorului în fața tablei”.

“2020 a fost un an al rezilienței, al adaptării și chiar al supraviețuirii. Credem, însă, că a venit momentul să reflectăm asupra acestor experiențe și asupra felului cum ne pot ajuta să transformăm educația pe termen lung. Pentru 2021, ne dorim din suflet ca atunci când profesorii și elevii revin la clase, tehnologia să continue să le îmbogățească experiența de predare-învățare, să faciliteze comunicarea și colaborarea și să simplifice activitățile administrative.“ a declarat Evelina Necula, Co-fondatoare Kinderpedia.

Evenimentul este dedicat profesorilor, directorilor de școală și grădiniță, părinților și tuturor celor interesați de oportunitățile și provocările revenirii la clasă și de modul cum tehnologia poate susține această tranziție, dar si procesul educațional, pe termen lung.
Participarea este gratuită, pe bază de înscriere, pe pagina evenimentului.

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

I agree