Chiftelute de dovlecei si feta
Reteta de chiftelute de dovlecei si feta
Ingrediente:
500 gr dovlecei, 150 gr branza feta, cateva fire de marar, cateva fire de patrunjel, 2 cepe verzi, 2 catei usturoi, 1 ou, piper, 2-3 linguri pesmet, 1 lingura faina, ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Dovleceii ii curatati si ii dati pe razatoarea mare. Nu razuiti zona cu seminte din centru. Ii scurgeti bine strangandu-i in pumn sau intr-un tifon. Repetati operatia de cateva ori fiindca va iesi multa apa din ei. Adaugati peste dovleceii scursi feta, ceapa, mararul si patrunjelul tocate foarte marunt si usturoiul strivit. Condimentati cu putin piper. Amestecati totul cu o furculita astfel incat feta sa se striveasca si totul sa se omogenizeze bine. Bateti oul bine si adaugati peste compozitia de chiftele doar jumatate din el. Amestecati si apoi adaugati pesmetul si faina, cate o lingura pe rand pana vedeti ca puteti face bile din amestec. Modelati bile din compozitia de chiftele. Incingeti mult ulei si prajiti chiftelutele pana sunt rumene. Nu va dura mult, vreo 1-2 minute, deci supravegheati tigaia. Scoateti pe servetele de hartie sa se absoarba excesul de grasime. Serviti cat sunt calde.