Spider Crawler Cupcakes
Ingrediente:
230 gr unt la temp camerei, 260 gr zahar, 6 oua, 420 gr faina, 3 lingurite praf copt, 120 ml lapte, un varf sare, vanilie cata doriti, coaja de la o portocala/lamaie (facultativ)
Mod de preparare:
Se mixeaza zaharul cu untul moale pana se tranforma in crema, apoi se foloseste o lingura de lemn pentru omogenizarea oualelor, pe care le adaugam unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Adaugam vanilia si coaja de portocala si lamaie, faina amestecata cu praful de copt si continuam sa omogenizam compozitia amestecand usor cu lingura de lemn. La sfarsit, adaugam laptele, amestecand cu grija. Se pun in tava de briose, le ornam cu bucati de nuci si cu cirese confiate si le bagam la cuptorul preincalzit, unde le lasam circa 30 minute. In primele 20 de minute nu trebuie sa deschidem usa cuptorului ca sa nu se lase! Dupa ce s-au copt briosele, le acoperim cu glazura preparata din Creme patisserie de la Meggle. Daca doriti, o puteti colora folosind ciocolata neagra topita. Peste glazura desenam o plasa din ciocolata topita si plasam deasupra cate o trufa. Trufelor le plasat apoi ochisori din bombonele pe care le lipim cu ajutorul ciocolatei topite. Pentru picioare putem folosi stiksuri pe care le rupem, le asezam in unghi drept si le lipim cu ciocolata topita. Introducem apoi piciorusele in congelator ca sa se intareasca ciocolata, apoi le infigem in briose in jurul trufei.