Cannelloni umpluti cu ciuperci
Ingrediente (pentru 4 persoane):
250g. cannelloni, 1 lingura ulei de masline, piper, sare, 400g. ciuperci taiate felii subtiri, 1 manunchi de busuioc, 1 lingurita boia, 1 catel de usturoi, 250g. rosii taiate cubulete, 100g. branza topita(la tub), 200 ml. frisca pentru gatit, 20g. unt, 2 linguri pasta de rosii, 120g. parmezan ras, unt pentru uns forma de Jena;
Mod de preparare:
1. In ulei incins calim ceapa si ciupercile. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu boia.
2. Adaugam branza topita , usturoiul zdrobit, rosiile taiate cubulete si amestecam bine.Cu aceasta compozitie umplem cannelloni si ii asezam intr-un vas de Jena uns cu unt topit, dar lasat putin sa se raceasca.
3. Frisca pentru gatit se amesteca cu pasta de rosii si untul (20g.), de asemenea topit in prealabil , dar lasat putin sa se raceasca, cu sare si piper si turnam compozitia rezultata peste cannelloni. Presaram parmezanul ras si busuiocul taiat foarte marunt.
Se coace preparatul timp de 15-20 minute.