Renovezi Sau Te Muti? Iata Ce Mi-a Facut Mie Viata Un Pic Mai Usoara
Stii momentul acela in care parca ai mai vrea sa schimbi ceva prin casa, dupa niste ani? Copiii au mai crescut, nevoile lor de obiecte de mobilier si spatiu sunt altele. Si parca si tu ai vrea sa-ti mai arate casa altfel. Te gandesti, te sucesti, iti doresti, incepi sa creionezi ce ai vrea diferit, ba un zugravit, ba un schimbat de mobilier si te apuci de treaba.
Ei bine, cand am ajuns la stadiul de executie, eu primul lucru pe care l-am constatat a fost multimea de jucarii de pus pe categorii: board games, lego-uri, jocuri cu experimente, etc. Apoi hainuțe de iarna, de vara. Asadar, am inceput sa caut cutii pentru ambalat toata „armata” de obiecte.
La fel si la adulti, ce nu are omul prin casa?! Fă un exercitiu! Daca te-ar pune cineva sa strangi rapid tot ce ai pentru că, de exemplu, ar trebui sa te muti?! Parca te iei brusc cu mainile de cap. Cand incepi sa sortezi lucrurile pe categorii: imbracaminte, accesorii, etc., constati ca de multe nu mai ai nevoie, iar de cele de care ai nevoie, ti-ai dori sa stii ce pe unde ai pus.
Cum sortezi lucrurile cand renovezi sau te muti:
- Debaraseaza-te de lucrurile inutile – renovarea casei e un moment bun sa treci prin ce ai si sa sortezi. Scapi astfel de lucruri care iti ocupa spatiul fara sa le folosesti. Pe unele le arunci la gunoi, ce se preteaza merge un centru de colectare sau, daca vorbim de haine bune, care mai pot fi purtate, acestea pot fi donate unor familii cu mai putine posibilitati materiale.
- Elimina dubluri pe la obiecte la care stii clar ca n-ai folosi.
- Atentie la valoarea sentimentala – majoritatea obiectelor ne aduc aminte de un moment, in care le-am cumparat cu entuziasm sau de o prietena buna care ni le-a oferit. Dar nu pastram o viață tot ce acumulam de-a lungul timpului. Pur si simplu, de la un moment dat in colo nu vom mai avea loc.
- Mare grija la documente: ce ne e necesar si ce nu. De curand, am aruncat garantii care au depasit termenul, asadar hartiile respective devenisera inutile, etc.
- Daca urmeaza sa schimbi si mobilierul in casa, n-ar strica sa vizualizezi si destinatia atunci cand sortezi. Se mai potrivesc obiectele respective in noul design?
Da, este greu sa te desparti de multe lucruri fara pareri de rau, asadar sigur vor mai ramane obiecte pe care nu le folosesti nici peste 6 luni sau un an. Si eu am mai pastrat dintre ele. Dar cum reamenajarea casei incepea, am inceput sa caut cutii de carton de diferite dimensiuni pentru ce am decis, impreuna cu familia, că ramane.
Ce mi-au fost mie de folos au fost astfel de cutii din carton:
Sunt simple, dar rezistente, extrem de practice, eu le-am etichetat si in interior am putut depozita de la medicamente care nu necesitau conditii speciale de temperatura, pana la accesorii din casa, carti, agende, albume de fotografii, etc.
Produsele cosmetice le-am pus in cutii de carton compacte . Aici mi-au intrat foarte bine si jucariile copiilor.
Nu uita sa etichetezi ambalajele si vei sti mereu ce ai in fiecare cutie. Nu vrei la final sa ai un maldar de ambalaje in care habar nu ai ce detii.
Pentru sticlele de bauturi primite cu diverse ocazii, am gasit un separator de sticle din carton foarte util si am scapat de grija spartului vreunui ambalaj.
Alternativ, pe myebox.ro gasesti pentru sticle si aceste cutii de transport pentru sticle. Eu am ales varianta de separator, dar cutia pare si ea foarte practica.
Pentru sigilarea cutiilor am folosit banda adeziva transparenta foarte usor de manevrat si super rezistenta, mai ales ca de cele mai multe ori cutiile vor sta una peste alta depozitate pana facem noi casa asa cum ne-o dorim.
Asadar sper ca sfaturile sa iti fie de folos si spor, daca te apucati de treaba!