Copii Si Parinti, Campioni Ai Sanatatii Si Ai Generozitatii

Cros Campionii sanatatii

A XI- a editie a celor mai iubite Crosuri pentru copii – Campionii sanatatii asteapta si anul acesta sute de copii si parinti, care vor sa alerge impreuna legati de mana, invatand sa colaboreze, sa fie atenti la ritmul partenerului de echipa. Desi sportul in general stimuleaza concurenta, conceptul deosebit al acestui eveniment promoveaza inca din anul 2010 relatia apropiata copil – parinte, alaturi de tot ce inseamna o viata sanatoasa pentru un copil: timp de calitate in familie, sport in aer liber si alimentatie sanatoasa, cu legume si fructe.

Copiii si parintii sunt asteptati la alergat, sambata, 13 aprilie, incepand cu ora 10:00, in Parcul Al. Ioan Cuza. Cuplurile de parinti si copii legati de mana vor alerga pentru a promova o viata sanatoasa pentru cei mici, dar si generozitatea. Fondurile adunate din inscrieri si donatii vor sustine proiectele MagiCAMP, in beneficiul copiilor.

Inscrierile se pot face pe: campioniisanatatii.eliterunning.ro sau la fata locului, prin plata a 20 de lei, care reprezinta taxa de participare. Fiecare cuplu de alergatori parinte – copil va primi un kit – Campionii sanatatii cu numar de concurs si mere sanatoase de la Irinuca. Pentru bucuria copiilor, la finalul curselor copiii vor fi invitati la teatru de papusi. Papusa Irinuca si Doamna Mar (actrita Violeta Mitescu) vor afla impreuna cu cei mici, cum este sanatos sa traiesti, daca esti un Campion al sanatatii.

Asociatiile organizatoare, Elite Running, EMOVERE si Ro Club Maraton invita an de an copiii si parintii la crosuri cu trasee diferite, in functie de varsta copilului. Cei mici sunt legati cu o panglica de 1 metru de mana unui parinte si alearga incurajati de fetitele Irinuca, care la final ii premiaza cu mere gustoase si medalii de campioni ai sanatatii.

Copiii cu varsta cuprinsa intre 4 luni si 2 ani sunt asteptati la sport cu parintii in zona Baby Loves Gym, unde kinetoterapeutii Asociatiei KinetoBebe fac demonstratii de exercitii potrivite diverselor stadii de dezvoltare a bebelusilor.

Cursele pentru copii mai mari sunt organizate pe categorii de varsta astfel:

2 – 3 ani (fete, baieti)
4 – 5 ani (fete, baieti)
6 – 8 ani (fete, baieti)
9 – 11 ani (fete, baieti)

Copiii care termina cursele sunt invitati si la jocuri distractive pe iarba, organizate de echipa Asociatiei Cursuri Pentru Viata alaturi de mama blogger Oana Vaideanu. Jocurile parinte – copil vor da oportunitatea colaborarii in familie, intarind relatia si punand bazele unei stime de sine crescute a copilului.

Anul acesta Campionii sanatatii alearga pentru copiii aflati in suferinta si familiile acestora, beneficiari ai proiectelor MagiCAMP. Primele tabere MagiCAMP pentru copii cu afectiuni medicale grave au adus cu ele, dincolo de emotiile coplesitoare, descoperirea nevoilor uriase pe care ei si familiile lor le au. Anul trecut, peste 300 de copii cu afectiuni oncologice, cu arsuri sau care au pierdut pe cineva drag au venit in taberele MagiCAMP. In completarea taberelor MagiCAMP, unde copiii vin fara parinti, Asociatia MagiCAMP a creat MagicTICKET. O vacanta pentru copii si parinti in care sa redescopere bucuria de a fi familie.
MagicBOX este un ajutor lunar care pleaca spre familiile extrem de greu incercate. Petrecand mult timp in spital cu copiii, echipa MagiCAMP si-a dat seama cat de debusolate sunt aceste familii si cata nevoie au de indrumarea unui terapeut. Asa a aparut Centrul de consiliere psihologica, pentru parinti si copii.

Fondurile adunate la Campionii sanatatii 2019 vor sustine aceste proiecte MagiCAMP. Donatii se pot face si aici:

Campionii sanatatii este un eveniment realizat cu sprijinul: Asociatiei MagiCAMP, Asociatiei Kineto Bebe, Primariei Sectorului 3 Bucuresti, Decathlon Romania, Bonduelle, Aqua Carpatica, Itsy Bitsy FM.

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree