Ciocolata de casa – reteta simpla
Cred ca nu sunt singurul parinte caruia ii spune copilul acasa cat de buna este mancarea de la gradi. Doamne, ce-or pune in supa aia de povesteste David asa insufletit sau in pilaful acela pe care eu incerc sa-l fac in nshpe variante si nu se apropie gura copilului de el?
Ei bine, printre aceste minunate superdelicii, la loc de cinste sa si ciocolata de casa. Asa ca ieri am facut o ciocolata de casa simpla si care a disparut, precum zanele din povesti… nu se stie cum… secret!
Daca va tenteaza ideea, sa stiti ca in 20 de minute era in tava si subsemnata o ascunsese sa nu dispara inainte sa fie gata.
Iata ingredientele pentru ciocolata de casa simpla si delicioasa:
500g lapte praf Raraul;
200ml apa;
70g cacao;
350g zahar;
150g unt;
esenta de rom;
daca sunteti amatori, puteti pune stafide, nuci, alune, etc.
Cum se prepara ciocolata de casa
Punem intr-un vas nu prea mare, pe foc, apa si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul. Cand incepe sa fiarba, cronometram 10 minute si dam deoparte pentru 1 minut. Apoi punem untul cubulete si amestecam. Untul trebuie scos cu o jumatate de ora mai devreme din frigider.
Adaugam cacaoa si amestecam bine. Dupa aceea, punem treptat laptele praf. Nu adaugam tot laptele dintr-o data pentru a se incorpora bine in compozitie.
Atentie! Nu este deloc o reteta complicata, insa trebuie sa ne miscam foarte repede, altfel ciocolata de casa se intareste si nu se mai poate lucra.
Ungeti o tava cu ulei si turnati compozitia in tava. Apoi va ungeti palmele cu ulei si nivelati ciocolata de casa. O lasati sa se intareasca pentru 2-3 ore.
Incercati! E delicioasa!