Cum depasim teama de a vorbi in public

Despre teama de a vorbi in public

Editia 11 Digital Parents Talks a fost despre Public Speaking, mai precis despre teama de a vorbi in public. Invitatele Anei si Laviniei de la Parenting PR au fost Ioana Ginghina, „mama” MiniArtShow si Laura Dragomir, consultant in comunicare, pe care probabil ati vazut-o acum cativa ani la tv.

Este posibil sa treci peste frica de a vorbi in public?

In general, aceasta teama are la baza:

  • frica de a nu te face de ras, de a nu spune involuntar ceva nepotrivit;
  • dorinta de a nu fi criticat;
  • frica de situatii neprevazute, de exemplu, cineva sa-ti puna o intrebare la care sa nu ai un raspuns;
  • teama de a nu uita prezentarea, etc.

Pe Ioana nu o cunosteam personal pana acum si trebuie sa va spun ca este un „buchet” de zambete, naturalete si energie pozitiva. Ne-am jucat, ne-am distrat si am aflat cateva dintre secretele vorbitului in public.

Ioana Ginghina despre teama de a vorbi in public

Eu am vorbit pentru prima oara in public atunci cand am lucrat, ca profesor de Marketing, cu studentii de la o scoala privata, toti angajati ai unor companii din Franta. Da, am avut emotii. Da, bineinteles ca imi doream sa nu ma fac de ras. Foarte mult m-a ajutat pasiunea pentru ceea ce predam si destul de repede s-a creat o relatie de prietenie intre mine si „publicul” meu. Dar probabil ca nu sunt singura care vorbeste mai des florilor din ghivecele de pe balcon sau plusurilor copiilor, decat sa tin discursuri. Asadar, cum facem daca suntem pusi intr-o asemenea postura?

Ioana ne spunea ca vorbitul in public nu este despre putere, ci despre conectarea cu publicul tau, despre sinceritatea celor transmise si despre daruirea si pasiunea cu care vorbesti. Limbajul corpului nostru, postura ne influenteaza gandurile si mesajul transmis.

Laura Dragomir, cel de-al doilea speaker, ne-a provocat sa ne raspundem la cateva intrebari: cine suntem, ce facem, cum facem, ce promitem sa oferim si care sunt oamenii cu care vrem sa colaboram.

Laura Dragomir - teama de a vorbi in public

Felul in care ne prezentam inseamna brandul nostru personal. Abilitatea de a ne prezenta este echivalenta cu abilitatea de a ne vinde propria imagine.

Laura spunea ca cei 6C ai unui discurs sau ai unei prezentari sunt: clar, concis, coerent, consecvent, corect si credibil. Asadar iata niste filtre atunci cand ne pregatim sa sustinem o prezentare.

Sponsorii evenimentului au fost: Conacul Golescu Grant (DGASPC Sector 6), Lidl si Secom.

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree