Zoo Berlin, venim! Primul city-break cu copiii
De mult imi doream sa duc copiii intr-o zoo adevarata. Eu am vazut cateva din Europa, insa nu am avut curajul de cand avem copiii sa ma imaginez intr-un city break in formula completa. De curand am inceput sa ma gandesc ca s-ar putea sa fie ok si pentru cei doi juniori ai familie si poate ar rezista la ceea ce stim cu totii ca reprezinta un city break – un tur de rezistenta pentru picioare. Acum vreo doua saptamani am vazut bilete de avion pentru Berlin la 7 Euro/sens, asa ca n-am mai stat pe ganduri si m-am pus pe cautat hotel/apartament cu apelarea la „sfantul” booking.com.
De ce la Berlin? E un oras despre care am auzit multe lucruri frumoase, dar pe care nu l-am vazut si mi-ar placea. Daca sunteti in aceeasi situatie de „mi-ar placea” si va ganditi sa plecati ca subsemnata, cu trupa, iata cateva obiective turistice pentru copii in Berlin care mi-au atras atentia:
1. Doua gradini zoologice (singurul oras cu doua) – deoarece Berlinul a fost divizat in Berlinul de Est si cel de Vest, ambele din cate am inteles foarte frumoase.
Noi ne-am hotarat sa vizitam Zoo Berlin. Cu siguranta va fi pe placul piticului cel mic, mare amator de National Geographic. Noi, adultii am mai fost la cea din Viena (honeymoon times), insa cu copiii nu am fost. Chiar admir din tot sufletul mamicile care pleaca in city-break-uri „inarmate” cu marsupiu, carut si eventual inca un fratior sau surioara langa. Noi n-am avut curajul asta. Poate pentru ca diferenta de varsta intre copii este de 1 an si 4 luni sau poate ne-a descurajat masina plina ochi cand plecam la mare cu doua carucioare, unul normal si unul sport. Sa nu mai spun de medicamente luate preventiv la noi, scutece pe marimi, etc. Ce sa mai… juma’ de casa!
Sau cum s-ar spune… era o perioada extrem de incarcata la propriu. 😀 Asadar, da! Aveti toata admiratia mea cele care plecati in explorat zone turistice noi cu copii mici.
Iata cateva lucruri zic eu interesante despre Zoo Berlin:
- este cea mai veche gradina zoologica din Germania, infiintata in 1844 si se afla intr-o continua modernizare;
- are 1500 de specii diferite si aproape 20500 de animale;
- este cea mai vizitata gradina zoologica din Europa si una dintre cele mai populare din lume (aproximativ 3 milioane de vizitatori anual);
- in timpul celui de-al doilea razboi mondial Zoo Berlin a fost distrusa aproape in intregime, au supravietuit doar 91 de animale din cele peste 3100 de „locuitoare” de la acel moment;
- reconstructia a fost gandita pentru a le asigura animalelor un habitat cat mai apropiat de cel din care provin. Asadar copiii vor avea pentru prima data ocazia sa vada hipopotami, girafe, elefanti in real life si intr-un mediu creat anume sa le ofere conditii cat mai apropiate de mediul lor natural.
Cum ajungi la Zoo Berlin?
In functie de hotel si de unde este pozitionat, trebuie sa ajungeti la statia Zoo. Acolo este statie de U-Bahn, S-bahn, etc. si cum este in zona centrala a orasului, exista o mare probabilitate sa ajungeti direct de la hotel, fara sa fie nevoie sa schimbati.
Si pentru ca va povestesc de o calatorie cu copiii la Berlin, iar ai mei nu sunt nici de carucior, nici de mers mult pe jos, la zoo exista de inchiriat un soi de carucioare pentru copiii de pana la 6 ani. Costa 4 euro.
Informatii despre biletele de intrare la zoo si programul acesteia gasiti aici.
2. Legoland Discovery Centre, pentru cei pasionati de constructii Lego
Sunt constructii spectaculoase din peste 5 milioane de piese Lego pe care abia asteptam sa le vedem.
Aici copiii trebuie sa fie insotiti de un adult, dar este valabil si invers… si un adult trebuie sa fie insotit de un copil, cu exceptia anumitor evenimente rezervate doar adultilor, dar acestea raman exceptii.
Este situat in Potsdamer Straße 4, iar bilete puteti rezerva direct online de aici.
Daca va intrebati de biletele de avion, noi plecam cu Ryanair si bagajul de mana va fi suficient pentru cele 3 zile de distractie. Fiecare dintre noi are dreptul la un bagaj de mana gratuit care sa aiba greutatea maxima de 10kg si sa se incadreze in dimensiunile 55cm x 40cm x 20cm.
Revin cu obiectivele care ne-au atras atentia pentru cei mari (multe dintre ele gratuite) si cu variante de transport in comun mult mai accesibile decat cardurile pentru turisti.