Scurt ghid despre marimi la incaltamintea pentru copii

Cum masuram corect talpa picioruluiCopiii cresc rapid. Adidasii de toamna trecuta, daca nu au urmele incercarilor de potential sportiv de performanta din parc, sigur nu-i mai vin copilului pentru ca i-a crescut piciorusul. Asadar, fie ca e cald sau frig, la fiecare schimbare de anotimp cautam incaltaminte pentru juniori.

Ofertele sunt diverse si pentru bugete diverse. Insa de multe ori ne apar reclame de la magazine online si intrebam daca marimile corespund cu talpa piciorusului.

Cum masuram corect talpa piciorului?

In primul rand trebuie sa aflati ca marimile la incaltaminte difera in functie de calapodul si furnizorul de talpa al fiecarui producator, de regiunea(tara) de unde acestea sunt achizitionate. Astfel o pereche de incaltaminte marimea 21 achizitionata de la un producator poate avea lungime diferita fata de aceeasi pereche marimea 21 achizitionata de la alt producator. De aceea m-am gandit sa vin astazi cu un scurt ghid despre marimi la incaltamintea pentru copii care sper sa va fie de folos, atat atunci cand cautati incaltaminte de copii pentru primavara-vara, cat si atunci cand va ganditi la niste ghetute ferme, dar comode pentru un timp mai racoros.

  1. Pe o foaie alba de hartie asezati piciorul copilului care apoi trebuie sa isi sprijine greutatea corpului pe piciorul a carui marime doriti sa o aflati. Este necesara sprijinirea greutatii corpului pe piciorul masurat pentru ca in acest fel piciorul se dilata si dimensiunea lui poate creste cu pana la 4 mm in functie de varsta si greutatea copilului.
  2. Desenati cu un creion conturul piciorusului astfel asezat.
  3. Masurati cu o rigla distanta dintre cele mai indepartate 2 puncte ale conturului (de la varful degetului mare sau mijlociu, in functie de care este mai proeminent pana la curbura calcaiului). Veti afla astfel numarul de centimetri pe care il are talpa piciorului.
  4. Masurati ambele picioruse si, daca difera nu va speriati. E o situatie comuna. Luati in considerare marimea mai mare.

Daca va uitati la magazinele online, de obicei, acestea au si tabelul cu marimile, in functie de numarul de centimetri ai talpitelor poznase. Asa cum spuneam, calapodul difera de la un producator la altul si la fel si marimile, asa ca masurati conturul desenat si apoi verificati tabelul pe site-ul de unde ati gasit incaltamintea potrivita.

Iata mai jos un tabel orientativ:

MARIME NR. CENTIMETRI
18 12
19 12.5
20 13
21 13.5
22 14
23 15
24 15.5
25 16
26 16.5

Plimbari placute si mai ales incaltari comode! 🙂

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree