Carti de cresterea copilului? De ce nu imi sunt de folos sau parenting pe paine

Cei sariti un pic de 30 de ani, printre care si subsemnata, isi amintesc de o celebra intrebare obsesiva, dupa revolutie: ce ai facut in ultimii 5 ani?

Ei bine, ce m-a marcat pe mine in ultimii 5 ani sunt cele doua gagalici din dotare. Si nu atat copiii ca atare, cat mai ales diferenta enorma intre milioanele de carti despre cresterea copiilor sau, mai nou, parenting si „proba practica” din fiecare zi. Aici cei care au copii, stiu despre ce e vorba si cum toate teoriile zboara in stanga si in dreapta, fara drept de apel, cand odrazla e obosita si nu reactioneaza nici pe departe „cum scrie la carte”, adica asa cum marii guru in psihologia copilului au pus pe hartie.

Si atunci intra in functiune „motorasul” propriu – instinctele parintesti. As fi spus materne, insa cum si sotul reactioneaza cam la fel(isi pierde uneori rabdarea, alteori e calmitatea intruchipata, ca doar stie si el ca trebuie sa ne crestem copiii intr-un mediu adecvat), nu are rost sa facem discriminare intre sexe.

Asadar, daca m-ati intreba pe mine, ce m-a marcat in ultimii 5 ani – este tocmai aceasta combinatie intre teorie, materializata in cateva carti de cresterea copilului, instinctul de parinte si „practica” de zi cu zi. Si tot in acesti 5 ani am descoperit si o alta „zona” a shopping-ului – magazinele cu produse pentru copii, unde m-am autoproclamat #clientde5stele, asa ca iata-ma frecvent in Sun Plaza de unde e aproape imposibil sa nu plec si cu ceva jucarii pentru kinderi.

Si pentru ca tot vorbeam de mall-ul cu pricina, pentru amatorii de distractie, sambata se anunta mare petrecere (Sun Plaza aniverseaza 5 ani), punctul culminant fiind concertul lui Stefan Banica. Asadar, luati-va progeniturile, „jumatatea”, soacra, prietenii, etc. si haideti sa ne si relaxam dupa o saptamana de job.

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree