Va plac filmele romanesti? Aseara am vazut „Departe de tine”/ „Far from here”

Departe de tine film - Far from here movieAzi am o recomandare pentru parinti. Poate intr-o seara aveti chef de iesit cu „jumatatea” la cinema, fara kids. Aveti ocazia incepand cu 31 martie sa vedeti in cinema un debut pe lung-metraj – regizorul australian James Pillion. Aseara am fost la avanpremiera filmului Departe de tine sau sub denumirea originala Far from here.

Nu stiam despre film decat ca este implicata si actrita Maia Morgenstern, care mie personal imi place foarte mult. Primisem invitatia si ca un parinte respectabil, cu joburi si atributii diverse, am apucat sa vad trailerul in drum spre cinema, rapid… pe telefon. Dar cum copiii erau in siguranta, sotul langa mine, la fel de neactualizat ca si consoarta, am zis sa vedem despre ce e vorba.

Filmat atat in America, cat si in Romania, vorbit in engleza si romana, filmul ii are ca protagonisti pe actorul american Jonathan Ahmadi si pe actrita romanca Maria Dinulescu. Desi nu sunt o fana a Mariei Dinulescu, filmul mi s-a parut ok.

Buget – 100.000$, dupa cum ne-a spus chiar regizorul James Pillion la avanpremiera de aseara de la Cinema City, iar durata filmarilor: 2 saptamani. Wow!

Povestea este despre Grant (Jonathan Ahmadi) si Sofia (Maria Dinulescu), un cuplu proaspat casatorit, ce doreste sa-si formeze o familie. Sofia primeste un job in Romania, iar cei doi se muta din America la Bucuresti. Un an mai tarziu relația lor ajunge in impas. Sofia nu pare sa-si mai doreasca sa se intoarca acasa, in America, iar Grant incearca, fara succes, sa-si termine cel de-al doilea roman. O tragedie loveste familia lui Grant, iar continuarea… la cinema. 🙂

Alaturi de actorii din rolurile principale il regasim in film si pe Andi Vasluianu, in rolul unui om de afaceri din Romania, Maia Morgenstern, Gelu Nitu si Vasile Flutur, actor roman stabilit la New York.

Am remarcat coloana sonora, care a sustinut foarte bine povestea. Tot ca un element inedit – aici a fost implicata girlfrienda regizorului, care a facut o treaba foarte buna.

Asadar, lasati intr-o seara cateva ore bunica, soacra, bona, etc. cu copiii si iesiti la film. Iata „un motiv” numai bun!

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree