Esti parinte-sofer si te paste o schimbare de permis auto? Iata pasii necesari DRPCIV

Permis auto - DRPCIV
Permis auto – DRPCIV

Ne-am lovit de curand de o expirare de permis auto, respectiv a sotului. Din pacate sunt lucruri pe care le facem adesea pe ultima suta de metri, din motive pe care le experimentam cei mai multi dintre noi zilnic: avem programul plin, angajamente contractuale, copii de dus si de ridicat de la scoala, gradinita, cumparaturi, treburi casnice, conectari si  deconectari in familie, etc. Stiti voi!

Insa cred ca motivul principal il reprezinta amanarea cat se poate a contactului cu minunatele institutii ale statului foarte prietenoase si orientate client service.

Dar cand nu se mai poate amana, iti iei cateva ore libere si te infiintezi la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (DRPCIV). Daca esti din Bucuresti, locatia inseamna Sos. Pipera nr. 49, statia de metrou Aurel Vlaicu. Si nu oricum, ci deja cu analizele medicale si cu taxele platite la Oficiul Postal. Cei de la Posta stiu deja ce taxe ai de achitat si iti inmaneaza formularul corespunzator.

Iata ce ar trebui sa ai la tine cand depui actele pentru schimbarea permisului auto:

  • Permisul auto vechi;
  • Actul de identitate, copie si original;
  • Chitanta care face dovada platii contravalorii permisului de conducere achitata la Posta, in valoare de 68 lei;
  • Fisa detinatorului de permis auto completata de catre functionara de acolo de fata cu tine;
  • Fisa medicala avizata de o clinica/spital autorizat.

Ce ai de facut?

1. Mergi la una dintre clinicile sau spitalele avizate de DSP. Nu am gasit o evidenta la nivel national, insa pentru Bucuresti se poate verifica aici lista de clinici medicale / spitale autorizate pentru eliberare fise medicale schimbare permis auto. (PDF)

Preturile variaza intre 100 de lei si 350 de lei, in functie de clinica, insa fisa medicala se elibereaza fie in aceeasi zi, fie in ziua urmatoare. Cu un telefon in prealabil afli tariful si timpul in care ti se elibereaza documentul.

2. Mergi la orice Oficiu Postal si achiti taxa aferenta pentru DRPCIV. In acest moment, cand scriu articolul, taxa este de 68 de lei. Oricum functionarele de acolo stiu exact contravaloarea la zi a taxei, ce formular trebuie sa completezi si care este contul in care trebuie depusa suma respectiva.

3. Faci o copie de buletin.

4. Depui actele la sediul DRPCIV.

Daca nu vii cu masina personala, poti ajunge in Sos. Pipera nr. 49 cu metroul – statia Aurel Vlaicu, cu autobuzul 113 sau cu tramvaiul 5. De la iesirea de la metrou sau de la statiile de tramvai sau autobuz mergi pe langa podul Pipera. Imediat ce se termina podul, se vede pe partea stanga o cladire noua pe care scrie mare DRPCIV.
In functie de noroc, poti depunde actele in 5-10 minute, asa cum am mai auzit sau intr-o ora. Noi am nimerit ziua cu a doua varianta.

Exista si vesti bune. Fotografiile se fac pe loc la ghiseu, ca la pasapoarte, si tot atunci ti se completeaza fisa tip. Aceasta se printeaza, verifici corectitudinea datelor si daca e totul ok, o semnezi.

Program permise DRPCIV:

Luni: 8:30 – 16:30
Marti: 8:30 – 16:30
Miercuri: 8:30 – 18:30
Joi: 8:30 – 16:30
Vineri: 8:30 – 16:30

Jumatatii mele i-a eliberat permisul auto a doua zi.

Inca o veste buna! Din momentul in care ai depus actele si pana iti primesti noul document de la DRPCIV (cel mult a doua zi) poti circula fara permis, daca pot sa spun asa. In cazul in care te opreste Politia, verifica foarte usor ca esti „in schimbare”.

Sa aveti drum bun si fara peripetii!

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree