Facem Cativa Pasi Impreuna?

Denisa Zamfirescu - tetrapareza spastica

Acum cativa ani au avut probleme de sanatate ambii baieti in acelasi timp si am stat o saptamana in spital, fara sa iesim nici pe hol. Inventam tot felul de povesti si traznai sa ne dezmortim picioarele si sa ne treaca timpul, dupa ce am scapat de perfuzii. Atunci a facut tati prima data (si singura! 🙂 )ardei umpluti si ne-a adus la spital. A fost o surpriza devorata cu pofta. 🙂

Dupa ce am avut ok-ul medicilor si am ajuns acasa parca eram in Rai. Camerele pareau imense, ne era dor de „aerul de acasa”.

De curand, am aflat de un caz mult mai grav decat al nostru, care din pacate nu poate fi tratat in Romania. O fetita, un pui de om venit pe lume acum 5 ani dintr-o sarcina de tripleti, sufera de tetrapareza spastica. Pe scurt, creierul Denisei trimite comenzi gresite picioruselor ei, determinandu-i dureri musculare mari, iar tendoanele picioarelor i s-au scurtat. Este un copil care nu a mers niciodata.
De cand Denisa avea 6 luni si i s-a pus teribilul diagnistic, parintii au inceput recuperarea: kinetoterapie, hidroterapie, injectii cu toxina botulinica, logopedie si o operatie de strabism, ultimele doua pentru ca fetita sa se poata integra cat mai bine in societate. Insa din pacate, Denisa tot nu poate merge.

De curand, parintii au aflat ca minunea ar fi posibila cu ajutorul a doua operatii in Statele Unite: rizotomia dorsala selectiva si o operatie de tip ortopedic, ambele efectuate la Spitalul de Pediatrie din St. Louis, Missouri. Familia a primit acceptul pentru a intra in acest program, insa costurile sunt de peste 60.000$. Stiu, e mult. Dar sunt convinsa ca ne putem mobiliza mai multi, astfel incat sa ajute fiecare cu cat poate, iar Denisa sa simta ce inseamna sa faci primii pasi, atunci cand ceilalti copii, ai mei, poate si ai tai… i-au facut de mult.

Mai multe detalii gasiti pe denisazamfirescu.ro, iar documentele medicale care atesta cele spuse mai sus aici.

Contul in care se primesc donatiile este deschis la Raiffeisen Bank, Asociatia Help Denisa Elena:

RO56RZBR0000060018118694

Dati un share sa facem cunoscuta povestea Denisei! Impreuna cred ca putem muta muntii din loc.

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

I agree