Dumbo, Un Film Pentru Toate Varstele Despre Familie Si Dragoste

Dumbo Film

De cate ori aude copilul: e bine sa fim…, trebuie sa facem…? Toti ne dorim copii buni, destepti, empatici, sociabili – you name it! Si intentiile noastre sunt bune, doar ca nu intotdeauna sunt ambalate si ajung corespunzator la receptor. Rezultatul? De multe ori copiii nu reactioneaza la mesajele noastre.

O varianta atractiva sunt filmele cu mesaj, unde copiii invata din povestea filmului si din comentariile pe care le avem impreuna relaxati, dupa film. Parca altfel asculti despre virtuti, despre ce e bine si ce nu e bine, daca apar si niste personaje in discutie si o poveste de care iti vei aduce aminte cu placere.

Unul dintre aceste filme cu mesaj este in culise, gata sa intre in cinematografele din Romania. Din 29 martie se lanseaza la cinema cea mai recenta productie Disney, Dumbo. Producatorii promit sa duca povestea simpaticului elefantel pe culmi nebanuite, intr-un film despre familie si dragoste.

Povestea lui Dumbo are o lunga istorie in spate, datand din 1939, ca poveste Roll-A-Book – o cutie cu mici clapete pe care cititorul le rotea ca sa citeasca povestea. Autorii Helen Aberson si Harold Pearl au scris povestea Dumbo, elefantul zburator, iar cand Walt Disney a cumparat drepturile de autor, a publicat 1.430 de copii ale cartii.

La inceput, povestea a fost transformata intr-un film scurt. insa producatorii, condusi de Walt Disney, au tot dezvoltat proiectul, pana cand acesta a ajuns un film de 64 de minute, despre un fermecator pui de elefant numit Dumbo.

Povestea din filmul de animatie e spusa prin ochii lui Dumbo, iar oamenii sunt doar personaje contextuale. Noul film al lui Tim Burton, insa, este o aventura fantastica ce extinde nu numai actiunea, ci si transforma oamenii in personaje centrale, un pretext pentru a spune altfel povestea puiului de elefant in lume.

E o poveste foarte simpatica. Ideea unui elefant zburator e atat de populara si de iubita de oameni, mai ales pentru ca e ceva primar si simplu, spune regizorul.

Dumbo este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera in cinematografe pe 29 martie, fiind disponibil in format 3D si IMAX 3D, subtitrat si dublat.

Bonus pentru parintii insotitori: o intalnire cu Colin Farrell, Michael Keaton si Danny DeVito.

Va las, ca de obicei, mai jos trailer-ul filmului:

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree