Ce scrie pe tubul tau de pasta de dinti?

pasta-de-dintiDe cativa ani incoace pentru orice problema de sanatate apelam in primul rand la „prietenul” Google. Ne autodiagnosticam rapid si abia apoi decidem daca mergem sau nu la medic. Accesul facil la informatii face ca astazi sa putem face o programare online la medic sau sa putem „scana” rapid prospectul unui medicament. Insa cand vine vorba de a ne documenta cu privire la anumite boli, ar trebui sa fim un pic mai circumspecti.

Si cum cativa chiar au mers la bancomat cu cardul de sanatate, convinsi fiind ca toata Romania a primit in plic 3000lei si doar introduc ultimele 4 cifre din CNP si gata banii, nu ne mai mira nimic.

Da, nu m-am putut abtine sa nu verific si eu „nazbatia”, atat la pasta noastra de dinti, cat si la cea a copiilor! 🙂 Insa cateva „sapaturi” ne „lumineaza” si aflam ca, de fapt,  aceste semne colorate gasite pe cele mai multe tuburi nu sunt menite să transmita compozitia chimica a produsului si sunt, de fapt, utilizate in procesul de ambalare, pentru a spune aparatului unde sa taie.  Exista un senzor care citeste aceste culori si le transmite computerului care opereaza ambalarea.

Asadar revenim cu picioarele pe pamant. Aceste marcaje colorate de pe tuburile de pastele de dinti nu au  nimic de-a face cu componentele chimice ale acestora. Cel mai bun mod pentru a cunoaste compozitia este sa citim lista de ingrediente de pe tub sau pe site-ul companiei producatoare.
Promit sa scriu un post legat de componentele de care ar trebui sa ne ferim cand alegem pasta de dinti pentru copii, dar si pentru adulti.
Sanatate multa va doresc!

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree