Sa desfiintam 3 mituri despre sarcina!
Nu face asa, fa asa! Nu manca asta, ai grija sa mananci pentru doi, etc. sunt doar cateva din replicile pe care le tot auzi de cand ai ramas insarcinata. Astazi mi-am propus sa desfiintam impreuna cateva din miturile cu care ne tot „bombardeaza” matusa binevoitoare, o prietena foarte buna care a citit ea intr-o revista sau mama, extrem de fericita ca va deveni in sfarsit bunica.
1. Viitoarea mamica nu trebuie sa cumpere nimic din trusoul bebelusului pana la nastere
Asa am procedat eu la primul bebe si credeti-ma, e o mare prostie. In primul rand te trezesti ca nu ai lucrusoare de schimb in maternitate pentru ca cele pe care le cumpara familia cat esti tu eroina la spital nu se usuca suficient de repede. Este un „must” sa primiti de acasa cat stati in spital cu bebe, lucruri spalate si calcate.
Cumparati cel putin 3 schimburi complete, formate din body, bluzita, pantalonasi, scutec de infasat, sosetele, caciulita si neaparat manusi subtiri. Cei mai multi dintre bebelusi se nasc cu unghiute maricele si se zgarie foarte usor pe fata, daca nu au manusi.
Veti spune ca-i toaletati acolo. Daca sunteti la primul bebe, credeti-ma, va fi o aventura si dupa ce ajungeti acasa sa taiati cu mare grija acele unghiute milimetrice, dar la spital unde invatati cum sa faceti baita, sa-i schimbati de scutece, etc. Asadar cumparati cateva „tinute” complete, spalati-le din timp si calcati-le. Veti scapa de o mare grija.
2. Viitoarea mamica trebuie sa manance pentru doi
Nimic mai fals. Corpul nostru este perfect adaptat pentru sarcina si va „hrani” bebelusul cu tot ce are nevoie, fara ca voi sa mancati portii duble. Mai degraba, as avea grija la ce mananc, decat sa maresc cantitatea. Nu evitati legumele, fructele proaspete, cerealele, dar si carnea, care reprezinta o proteina de calitate in sarcina. Iar salata verde, gratie serelor de legume, se gaseste acum proaspata in piete tot anul.
3. Forma burtii iti dezvaluie sexul viitorului bebelus
Complet neadevarat! Forma pe care o ia burtica ta in sarcina este influentata de pozitia copilului, de cantitatea de grasime care se depoziteaza pe abdomen si nu daca avem „cuculet” sau nu. Asadar nu va lasati influentate de „zvonuri”. Cititi si filtrati informatia! Si inca ceva – nu uitati de instinctele materne, care uneori fac diferenta intre a-i face bine sau rau propriului copil.