Nu ramaneti indiferenti! Intr-o zi acel scaun poate gazdui o persoana draga

Campania MagicHOMEAcum 10 ani vizitam o ruda, internata la neurochirurgie intr-un spital din Bucuresti. O tumora la cap. Un caz fericit, pentru ca a depasit acele momente si e bine si astazi, cand scriu aceste randuri.

Insa atunci era pentru prima data cand vedeam mai multi copii, la mame in brate sau de mana, la plimbare, pe holul spitalului, cu capul infasurat… lesne de inteles de ce. Si momentul acela te marcheaza. Te intrebi de ce? De ce ei? De ce acolo, in loc de parc? De ce atat de mici, de parca un om matur ar fi mai indreptatit, dar asa este mintea omului.

Cand am auzit de campania Magichome , m-am bucurat ca se intampla lucruri valoroase, dar am si plans. Scaunul de langa patul de spital este loc de casa, masa, dormitor pentru parintii ai caror copii sunt bolnavi de cancer si urmeaza un tratament. De parca diagnosticul crunt n-ar fi destul.

Primul lucru a fost sa pun mana pe telefon. 2 euro nu e mult pentru proiecte cu o finalitate imediata, in care sunt angrenati oameni inimosi. Cati de 2 euro nu dam in fiecare luna la stat, in taxe si impozite, unii dintre acesti bani finantand proiecte fara utilitate pentru noi? Nu mai departe de zilele trecute s-a reasfaltat intersectia de la Stefan cel Mare – Lizeanu, desi soseaua era foarte buna, de exemplu. Si sunt convinsa ca fiecare are astfel de exemple.

Dar sa revenim la ceva ce putem schimba acum.

Ce inseamna campania MagicHOME

Centrul MagicHome deruleaza o campanie de constientizare a conditiilor in care parintii copiilor bolnavi de cancer locuiesc in acele luni cumplite de tratament al copiilor. Concret, centrul ofera gazduire gratuita, suport si alte facilitati familiilor cu copii diagnosticati cu cancer sau alte afectiuni grave. Din pacate, 500 de copii sunt diagnosticati in fiecare an cu o forma de cancer, iar 70% dintre ei provin din familii cu o situatie financiara modesta. Transportul si cazarea sunt de cele mai multe ori motivul pentru care:

  • Copiii sunt diagnosticati tarziu – parintii nu au bani sa mearga mai departe cu investigatiile, in centrele mai mari din tara;
  • Tratamentul este amanat sau intrerupt;
  • Vizitele din perioada de observatie sunt amanate sau intrerupte.

Toate acestea reduc semnificativ sansele de vindecare ale copiilor.

MagicHOME este o sansa reala de a ajuta aceste familii sa o ia de la capat in fiecare zi, oferindu-le conditii decente pe durata tratamentului:

  • Bai dotate cu dusuri
  • Posibilitatea de a-si spala si usca hainele
  • Mese gratuite
  • Locuri de joaca in interior si in curte
  • Suport psihologic si terapie prin arta

Ce putem face in sprijinul campaniei MagicHOME

Pentru ca actualul centru MagicHOME din Bucuresti nu acopera nevoia reala de cazare si suport pentru copiii cu afectiuni grave si familiile acestora, urmeaza a se finaliza o constructie pentru noul centru MagicHOME, langa Institutul Oncologic Bucuresti si Institutul Clinic Fundeni, care va avea o suprafata de 700 de metri patrati si va putea gazdui intre 25 si 30 de persoane in fiecare zi, oferind aproape 10.000 de mese pe an.

Pentru acest proiect este nevoie de 100.000 de SMS-uri. Pana la acest moment s-au strans 49138 de SMS-uri, dar sunt convinsa ca suntem mai multi cei care ne dorim sa sprijinim campania.

Trimiteti un SMS la 8844, cu textul MAGIC (2E/SMS) sau puteti dona orice suma prin transfer bancar:

Plata in LEI ING BANK, sucursala Victoriei
BENEFICIAR: Asociatia MagiCAMP, CUI: 33481989
DETALII PLATA: Pentru MagicHOME
IBAN: RO89INGB0000999907361027
codul BIC: INGB
codul SWIFT: INGBROBU

Plata in EUR ING BANK, sucursala Victoriei
BENEFICIAR: Asociatia MagiCAMP, CUI: 33481989
DETALII PLATA: Pentru MagicHOME
IBAN: RO56INGB0000999907361039
codul BIC: INGB
codul SWIFT: INGBROBU

De asemenea, donatii se pot face si prin Paypal. Gasiti aici toate variantele de plata.

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree