Cadouri Pentru Cei Dragi – Ce Alegi Când Cineva Are De Toate

Ocaziile cu care facem cadouri persoanelor dragi din viața noastră sunt diverse, de la diferite sărbători, la zile de naștere, onomastice, nuntă, botez, trecerea cu brio a unui examen, achiziționarea unei noi locuințe sau efectiv orice zi în care dorești ca cel de lângă tine să zâmbească. Cadourile le alegi în mod sigur în funcție de preferințele persoanei căreia îi dăruiești, ce știi că îi place, ce știi că îi trebuie. Ce faci însă atunci când persoana respectivă are tot ce îi trebuie și nu știi cu ce ai putea să o mai surprinzi?

Ce cadouri oferi de Crăciun?

În mod sigur Crăciunul este una dintre sărbătorile preferate de toată lumea și un bun prilej de a face cadouri. Care sunt însă cele mai potrivite cadouri cu această ocazie? Atunci când ai multe de oferit, te îndrepți către cadouri nu foarte costisitoare. Poți alege pijamale cu motive de Crăciun, mănuși, o cană pentru ceai, o carte sau șosete groase. Dacă însă îți permiți să cheltuiești o sumă mai mare te poți îndrepta și către diverse gadget-uri, genți, parfumuri sau produse cosmetice.

Ce cadouri oferi cu ocazia zilei de naștere?

Ține cont atunci când oferi un cadou cu ocazia zilei de naștere să fie dedicat acelei persoane, adică nu te duce spre zona de general cumpărând un obiect decorativ, de exemplu. Și pentru că atunci cumperi un singur cadou, probabil și bugetul este unul mai generos, așa că te poți îndrepta către parfumuri, ședințe de masaj, vacanțe, îmbrăcăminte sau bijuterii. Și în această situație poți dărui un gadget dacă știi că persoana în cauză este pasionată de așa ceva.

Ce alegi când vrei să oferi ceva special?

Atunci când dorești să faci un cadou pentru o persoană specială, în mod sigur îți dorești să fie ceva unic, care să o reprezinte și să te reprezinte. În acest fel, persoana respectivă își va aminti de tine mereu. Printre cadourile preferate în acest caz sunt cele personalizate, și aici poate fi chiar și un tricou personalizat foarte ieftin, pe care îl poți face la un centru de imprimare. Acesta poate fi făcut fie cu o poză, un mesaj sau efectiv un simbol ce prezintă interes pentru persoana în cauză. Dacă vrei să investești mai mult poți contacta un artist care să îl picteze manual. În acest caz valoarea sentimentală este cu atât mai mare. În plus, personalizarea se poate face și pe alte obiecte, nu doar pe tricouri. Fie că alegi o față de pernă, o cană, o geantă sau chiar încălțăminte, este simplu să îi surprinzi în acest fel pe cei dragi.

Este în regulă să îi întrebi pe cei dragi ce își doresc?

Chiar dacă cunoști foarte bine o persoană, sau dacă nu aveți foarte multe în comun cum este în cazul cadourilor surpriză făcute cu ocazia Crăciunului între colegi, este posibil să îți fie foarte greu să alegi un cadou. În acest caz nu este nimic anormal să întrebi persoana în cauză ce anume și-ar dori. Probabil vei primi răspunsuri evazive, de genul “nu îmi doresc nimic în mod special”, însă dacă insiști, în mod sigur vei afla ce să cumperi, iar persoana respectivă sigur va fi mult mai mulțumită primind ceea ce își dorește sau ceea ce are nevoie. In special in cazul tricourilor pentru copii, unde gusturile difera foarte mult.

Nu te stresa prea mult atunci când oferi un cadou pentru că cele cu adevărat rele sunt rare. Cu excepția cazului în care ceva este extrem de nepotrivit, destinatarul va simți un anumit nivel de apreciere. În urma unui studiu la care au participat mii de oameni, întrebați despre cadourile pe care le-au primit, au răspuns prea puțini că au primit cadouri rele sau nepotrivite. Și chiar dacă oferi un cadou nepotrivit cuiva apropiat, s-ar putea să aibă și o parte pozitivă. Asta pentru că, atunci când cineva oferă un cadou nepotrivit, îl determină pe cel care îl primește să se gândească la motivul pentru care a fost ales acest cadou.

„Când cineva face ceva derutant care trebuie explicat – cum ar fi a oferi un cadou nepotrivit – atunci te gândești la ceea ce are în minte persoana care l-a oferit”, spune Nicholas Epley, profesor la Universitatea din Chicago Booth School of Business, care studiază modul în care oamenii iau punctele de vedere ale altora și emit judecăți. Cercetările sale arată că, dacă destinatarul tău crede că ai petrecut timp alegând un cadou pentru el, va aprecia efortul depus chiar dacă este vorba despre un cadou mai puțin dorit. Cu alte cuvinte, vechea zicală „intenția contează” ar putea fi adevărată. Astfel, dăruiește din suflet pentru cei dragi ție, iar efortul îți va fi apreciat. Iar atunci când primești un cadou ține minte să te bucuri și să îi arăți persoanei care ți l-a dăruit că este pe gustul tău și că gestul te face fericit.

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

I agree