#StimaDeSineConteaza – o campanie pentru sanatatea emotionala a Romaniei

Peste 60% dintre romani spun ca nu sunt multumiti de felul in care arata viata lor, iar la capitolul stima de sine Romania ocupa locul 47 din 53 de tari studiate. In acest context, Urania Cremene lanseaza o campanie nationala menita sa ajute generatiile noi sa creasca altfel decat majoritatea adultilor romani.

#StimaDeSineConteaza – o campanie pentru sanatatea emotionala a Romaniei si Turneul de seminarii „Stima de Sine la Copii – Principalul ingredient al succesului”, create de Urania Cremene, au fost lansate pe 1 octombrie, in cadrul evenimentului de la Hotel Caro Bucuresti.
Aceasta campanie isi propune sa ridice nivelul de constientizare al parintilor despre importanta cresterii copiilor cu o stima de sine sanatoasa, dar si sa le ofere informatiile si instrumentele prin care o pot face usor.

Initiativa acestei campanii porneste de la niste statistici ingrijoratoare, care arata ca populatia Romaniei are, in acest moment, un nivel suboptim al stimei de sine, adica al increderii in sine, in ceilalti si in viitor.
Conform acestor statistici:

  • La capitolul ”Stima de sine”, romanii sunt pe locul 47 din 53 de tari studiate;
  • Frecvenţa cazurilor de suicid la tinerii de 15 – 19 ani este cu circa 50% peste media europeana;
  • In anul 2016, ANPDCA a inregistrat 14.323 cazuri de abuz asupra copiilor, in 1721 din cazuri fiind vorba despre abuz emotional.

Pentru ca un numar cat mai mare de parinti sa se alature campaniei, Urania Cremene propune urmatoarele actiuni:
Spot TV pentru promovarea campaniei si petitia #StimaDeSineConteaza, prin care adunam semnaturi de sustinere a cauzei si transformarea ei in campanie de interes public national, cu acordul Consiliului National al Audiovizualului (CNA),
Turneul de seminarii – „Stima de Sine la Copii – Principalul ingredient al succesului”. Impreuna cu trainerii All About Parenting – Florin Amariei, Valentin Nicolae, Maria tolescu si Daniel Cirt vor fi oferite seminarii gratuite, in toate orasele mari si medii ale Romaniei. Pana la sfarsitul anului, seminarul ajunge in 22 de orase, urmatoarele patru saptamani acoperind urmatoarele orase: Botosani (15 oct.), Bacau (16 oct.), Turda (29 oct.), Targu Mures (30 oct), Voluntari (5 nov.), Mangalia (6 nov.), Gherla (12 nov.), Bistrita (13 nov.), Bucuresti (19 nov.).
Participarea la seminar este gratuita pentru toti participantii, pe baza rezervarii locului la unul dintre seminariile din calendarul de evenimente.
Prin intermediul acestor seminarii, parintii vor invata tehnici concrete prin care pot lucra activ la educarea copiilor in spiritul independentei, al responsabilitatii si al increderii in sine.

Campania este sustinuta de Destiny Park, un proiect care se inspira din teoria celebra a unui istoric olandez al culturii, Johan Huizinga, care sustinea ca jocul reprezinta fundatia oricarei culturi si societati. Din acest concept s-a ivit Destiny Park – locul unde lumea e in mana copiilor, Urania Cremene fiind ambasadorul proiectului.
Destiny Park va fi lansat anul viitor in Romania, in zona Baneasa, urmand sa devina cel mai mare proiect de edutainment din Estul Europei,  un spatiu magic pentru copii unde ei pot fi aviatori, medici, prezentatori de televiziune, bancheri, piloti, pompieri. Destiny Park va fi oraselul minunat unde vocatiile,
talentele si pasiunile celor mici sunt observate de specialisti in educatie pentru a descoperi din timp care ar putea fi domeniile in care ei vor excela. Copiii de pana in 14 ani invata, prin joc, cum functioneaza lumea oamenilor mari.

Despre Urania Cremene si All About Parenting

Urania Cremene este mama si expert in Parenting. Este autoarea All About Parenting, primul program de parenting din tara si unica metodologie de parenting din lume dezvoltata dupa Teoria Autodeterminarii. In ultimii 5 ani, Urania Cremene a organizat peste 900 de seminarii gratuite, conferinte si workshop-uri intensive la care au participat peste 100.000 de parinti din toata tara.

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree