Reteta Simpla Si Rapida De Negresa Delicioasa
Una dintre retetele noastre simple, rapid de preparat si cu succes la membrii familiei este celebra prajitura Negresa. Cum caut mereu retete simple si la care sa nu bibilim mult, iata cum se prepara negresa in bucataria noastra:
Ingrediente prajitura Negresa:
1 ou
1 cana de lapte
1/2 cana de ulei
1 cana de zahar
1 lingurita de amoniac sau 1 plic de praf de copt
2 cani de faina
3 linguri de cacao
2 plicuri zahar vanilat
esenta de rom
Cum se prepara Negresa – reteta simpla:
Se amesteca oul cu zaharul si laptele, apoi se adauga uleiul si se mixeaza. Daca folositi amoniac, se stinge intr-o ceasca, cu foarte putin otet. Daca folositi praf de copt, se adauga prima cana de faina si se amesteca usor, apoi se adauga faina treptat in compozitie si se continua mixatul. Adaugati si cea de-a doua cana de faina, apoi cacao si mirodenii dupa gust.
Eu pun hartie pergament in tava de 18x26cm. Dimensiunea nu e obligatorie, daca aveti ceva aproximativ pe acolo, e ok. Pana la urma, iese prajitura doar mai inalta sau mai plata, compozitia fiind aceeasi.
Dam negresa la cuptor si o lasam 30-40 de minute.
Pofta buna!