Înscriere Învățământ Primar: Criterii De Departajare

Criterii de departajare la înscriere învățământ primar

Elevii din circumscripția în care se află școală vor urmă automat cursurile la această școală. După ce au loc înscrierile la școlile la care elevii sunt arondati, pe locurile rămase libere va avea loc înscrierea copiilor care nu locuiesc în acele zone. Dacă numărul de cereri de înscriere din afară circumscripției este mai mare decât numărul locurilor rămase libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale și specifice.

Conform Ministerului Educației Naționale, numărul de locuri libere la clasa pregătitoare este stabilit că diferența între numărul de locuri alocate pentru clasa pregătitoare și numărul de copii din circumscripție, care trebuie înscriși.

Criterii Generale De Departajare:

  • a) existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului;
  • b) existența unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți. Situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți;
  • c) existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;
  • d) existența unui frate/a unei surori înmatriculat/iinmatriculate în unitatea de învățământ respectivă.

Înscriere Învățământ Primar: Cum se face atribuirea copiilor

Atribuirea copiilor se face în ordinea descrescătoare a numărului de criterii generale acumulate de fiecare copil: se repartizează la început copiii care îndeplinesc 3 criterii generale, apoi 2 criterii și, în final, copiii care îndeplinesc un criteriu. În cazul în care mai mulți copii îndeplinesc un criteriu, ordinea de prioritate a criteriilor este de la a) la d).

Înscriere Învățământ Primar: Criterii specifice de departajare

Criteriile specifice de departajare sunt stabilite de fiecare școală și se aplică dacă sunt înscriși mai mulți copii decât locurile libere după aplicarea criteriilor generale.

Excepție la ordinea de aplicare a criteriilor generale și specifice pot face școlile cu predare în limba unei minorități naționale, dacă stabilesc printre criteriile specifice cunoașterea limbii de predare. În acest caz, criteriul cunoașterii limbii de predare poate fi aplicat înaintea criteriilor generale.

Citește și: Înscriere Clasa Pregătitoare: Calendar Complet Și Acte Necesare

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree