In mediul rural, 1 din 8 copii se culca flamand

Stiati ca in Romania 18% dintre copii abandoneaza scoala? Prin comparatie, media in Uniunea Europeana este de 11%. 45% dintre copiii care nu mai merg la scoala, desi ar trebui, abandoneaza scoala din cauza saraciei. Studiul realizat de World Vision Romania a determinat aparitia programului „Paine si Maine”. Proiectul ajuta 2500 de copii din zone defavorizate.

Paine si maine

Cum ii ajuta? Le ofera o masa calda in fiecare zi si doua ore de sprijin la teme. Ba chiar mai mult, cei mici iau parte si la ateliere tematice pe diferite domenii – arte, stiinte, tehnologii, sport. Copiii participa la cluburile periodice de lectura din cadrul bibliotecii scolii. Si in ceea ce priveste dezvoltarea personala, cadrele didactice ii ajuta pe cei mici sa dobandeasca incredere in sine, dar si in ceilalti, stimuland totodata abilitatile lor de comunicare si de gandire.

Copiii inrolati in program primesc o masa calda, adecvata varstei lor, care sa le asigure necesarul nutritiv. Stim foarte bine din ce se compune masa copiilor din familii care isi permit foarte putin, primordial din paine de proasta calitate si din cartofi… zilnic. Din pacate, in mediul rural 1 din 8 copii se culca flamand.

Eu am aflat de proiect prin intermediul Lidl Romania la Food Bloggers Conference. Am primit un pachet de ingrediente pentru a prepara o reteta potrivita pentru copii, ceea ce am si facut. Am pregatit o mancare de fasole galbena cu piept de pui.

Insa m-a impresionat atat de tare proiectul, incat am considerat ca merita un articol pe blog pentru ca noi toti sa stim cat mai multe despre initiative palpabile si cu rezultate imediate pentru viitorul copiilor nostri.

Imi doresc din tot sufletul ca proiectul sa se dezvolte frumos in continuare. Nu doar ca ajuta copii cu posibilitati financiare modeste sa mearga la scoala, dar daca nu ajutam, 1 din 8 copii risca sa devina asistatul social de maine, iar ajutorul lui social va fi platit tot din contributiile noastre.

„Paine si Maine” poate fi sustinut si prin donatii individuale. Trimiteti un SMS la numărul 8844, cu textul PAINE, prin care puteti dona 2 euro lunar pentru sustinerea programului sau intrati pe http://www.painesimaine.ro/doneaza

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree