Mancare de fasole galbena cu piept de pui
Printre ingredientele care ajuta un copil sa creasca sanatos, eu as considera somnul un factor esential. Insa conteaza foarte mult si hrana pe care o asiguram copiilor. Stomacelul lor are nevoie cu siguranta de hrana gatita din alimente de baza si mai putin de mancare procesata industrial.
Reteta pe care v-o propun astazi este de mancare de fasole galbena cu piept de pui
De ce avem nevoie:
– 1 kg. fasole galbena sau 2 borcane, daca este iarna si nu gasim in piata fasole proaspata;
– 1 piept de pui;
– 4-5 linguri de ulei;
– 2 cepe potrivite;
– 200ml suc de rosii;
– verdeata, dupa preferinta, eu pun patrunjel sau marar, in functie de ce am in casa;
– sare, dupa gust;
Cum se prepara:
Intr-o cratita punem uleiul si un pic de apa, apoi bucatile de piept de pui. Le lasam pana cand sunt patrunse, apoi le scoatem pe o farfurie. Tocam ceapa si o adaugam in cratita la inabusit. Eu folosesc si apa, nu doar ulei pentru a evita prajitul clasic.
Cand ceapa se inmoaie si devine sticloasa, punem fasolea. Fasolea galbena, daca este proaspata, o curatam de „atele” acelea si o rupem daca este mai mare, apoi o spalam si o punem in cratita si completam cu apa. Daca folosim fasole galbena la borcan, o punem la scurs intr-o sita si apoi o punem la mancare. Atentie! O tinem mai putin deoarece aceasta din urma e semifiarta. Chiar putem pune si carnea sa-si ia gust mancarea.
Daca folosim fasole proaspata o lasam sa fiarba mai bine si apoi adaugam carnea.
Dupa ce fierb impreuna, adaugam sosul de rosii si sare dupa gust. Iar dupa ce si sosul a fiert, adaugam verdeata si oprim mancarea.
Pingback:In mediul rural 1 din 8 copii se culca flamand | Prescolar.ro