Copiii pana in 3 ani ar putea fi exclusi de la plata intretinerii

PrescolarAveti in familie copii sub 3 ani sau prieteni, colegi care au copii mici? Tocmai ce intra in dezbatere publica un proiect de lege interesant pentru parinti de prichindei. Copiii de până la 3 ani ar putea fi exclusi din numarul persoanelor care platesc cheltuielile cu intretinerea la bloc.

Parintii in cauza probabil ca se vor bucura, iar o parte dintre pensionarii chitibusari vor comenta nervosi, cu tensiunea trecuta bine de limitele normale. Si vorba aia, fiecare bloc isi are pensionarii lui.

Desi salutara aceasta propunere, trebuie sa recunoastem ca argumentele pro tin mai mult de ratiuni sentimentale decat de lipsa consumului juniorului sau junioarei. Insa ia uitati ce zice domnul senator liberal ca si argumentatie mai solida decat ce spun eu mai sus:

Includerea minorilor care au sub 3 ani in numarul persoanelor care platesc cheltuielile de intretinere ale locuintei si cheltuielile asociatiei de proprietari nu se justifica, considera initiatorul. Consumul realizat de acestia se poate reflecta in contoarele de apa sau in consumul locuintei per ansamblu, argumenteaza senatorul PNL.

    ”In plus, in conditiile in care animalele mici de companie (pisici, catei, etc) nu sunt incluse in rândul consumului pe locuinta sau apartament/persoana consider absurd sa contorizam cvasi-cheltuielile «provocate» de bebelusi pentru buna desfasurare a asociatiei proprietarilor de locuinte”, mai afirma Dragos Luchian in expunerea de motive a proiectului de lege inregistrat la Senat, pentru care initiatorul a cerut procedura de urgenta.

Asta e pe principiul ca si animalele de companie fac baie, mananca si se plimba cu liftul.

Ati uitat poate, suntem in an electoral, asa ca de astfel de propuneri surpriza s-ar putea sa mai auzim. Vorba aia, n-a trecut asa de mult de cand un alt parlamentar venea cu propunerea de renta viagera lunara pentru toata viata pentru mamele care au cel putin trei copii.

„Se acorda o indemnizatie viagera lunara pentru mamele care au nascut si crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii. Indemnizatia viagera se acorda in fiecare luna, dupa cum urmeaza: pentru mamele care au trei copii se acorda indemnizatie de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acorda 40% din salariul mediu net, pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci — 50%. Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acorda titlul si medalia de Mama—eroina. Acordarea sumei ce ii revine mamei nu este conditionata de obtinerea unui alt venit si nu se impoziteaza”, se arata in proiectul de lege.

Ma tem ca acest al doilea proiect nu face decat sa incurajeze natalitatea tot in zonele sarace, acolo unde oricum se nasc foarte multi copii, dar care, din pacate, foarte greu isi gasesc un viitor. Pe cand niste proiecte serioase de sprijinire a educatiei acestor copii plimbati de televiziuni prin emisiuni ca niste maimute, de dragul audientei?!

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree