Pregatește-te De Sezonul Rece Cu Cele Mai Confortabile Ghete Pentru Copii

Sezonul rece e mai aproape decât am fi crezut, chiar dacă ne este deja dor de vară. Schimbările de sezon aduc cu ele nevoia de a ne ajusta graderoba în funcție de temperatură și condițiile meteorologice. Încă de la primii pași, îți dorești ca micuțul tău să se bucure de cel mai bun confort în timp ce explorează și descoperă lumea. Când acesta poartă ghete pentru copii călduroase și confortabile, grijile dispar și activitățile în natură pot să continue, indiferent de sezon.

Ești în căutarea unei perechi de ghete de iarnă pentru copii care să îmbine confortul cu calitatea? Există o serie de detalii la care trebuie să fii atent atunci când alegi încălțămintea pentru copii. De la talpa flexibilă și antiaderentă, până la mărimea potrivită, fiecare element este esențial. Oferă-i libertate de mișcare și încurajează-l să exploreze lumea! Iată cum poți alege ghete pentru băieți și fete, pe baza celor mai importante criterii.

Ghete de iarnă pentru copii cu talpă flexibilă și antiaderentă

Cel mai important detaliu al construcției exterioare este talpa. Când îmbină flexibilitatea cu antiaderența, ai o pereche de ghete pentru copii perfectă, ce îi oferă micuțului tău stabilitate și confort. În plus, talpa flexibilă întâlnită la ghetele pentru copii permite dezvoltarea naturală a tălpii piciorului și previne apariția platfusului. Poți testa flexibilitatea foarte ușor! Tot ce trebuie să faci este să flexezi talpa cu o singură mână. Dacă încălțămintea trece acest test, atunci micuțul tău se va simți confortabil de fiecare dată când poartă ghetele impermeabile pentru copii.

Odată ce ai stabilit flexibilitatea tălpii, verifică și nivelul de aderență. Ghetele de iarnă pentru copii trebuie să aibă o talpă din cauciuc, ce oferă stabilitate pe suprafețe cu zăpadă și gheață. În plus, cauciucul absoarbe șocurile de la nivelul tălpii. Dacă copilului tău îi plac activitățile în zăpadă, trebuie să alegi ghete cu talpă antiaderentă, ce contribuie la menținerea echilibrului și mobilității.

Cele mai bune materiale pentru ghetele de copii

Ghetele pentru copii trebuie să fie un mix între materiale calitative și călduroase la interior și materiale rezistente la exterior. Cum se stabilește eficiența și calitatea materialelor folosite la ghetele pentru fete și băieți? În primul rând, ghetele pentru copii trebuie să permită respirabilitatea piciorului. Pielea naturală și pielea întoarsă, dar și materialul textil sunt cele mai eficiente. De la interior la exterior, piciorul copilului tău trebuie să se așeze comod, să respire și să fie protejat de umezeala exterioară.

La toate acestea se adaugă căptușeala interioară, principala sursă a confortului termic în sezonul rece. Dacă în cazul îmbrăcămintei de iarnă se poate aplica regula celor trei straturi, când vine vorba despre încălțăminte, protecția termică este oferită doar de șosete călduroase și căptușeala ghetelor de iarnă pentru copii. Chiar dacă ești tentat ca părinte să îl încalți pe cel mic cu mai multe perechi de șosete în speranța că va fi protejat de frig, această metodă trebuie evitată, în special în cazul copiilor cu vârsta de până la 6 ani. De ce? Pentru că până la această vârstă talpa copiilor se află într-o continuă dezvoltare și are nevoie de cele mai bune condiții. De aceea, trebuie să mizezi pe eficiența materialelor naturale calitative ce asigură confort și protecție termică și să alegi ghete de iarnă pentru copii rezistente în fața frigului și umezelii din sezonul rece.

Alege mărimea potrivită a ghetelor pentru copii

Ultimul detaliu la care trebuie să fii atent este mărimea ghetelor de iarnă pentru fete și băieți. Știai că piciorul micuțului tău crește cu 2 mm în fiecare lună, în primii ani de viață? O greșală des întâlnită este legată de mărimea încălțămintei pentru copii. Aceasta trebuie să fie perfect adaptată formei piciorului, nici prea mare, nici prea mică. Deși trebuie să schimbi frecvent ghetele micuțului tău, încearcă să faci mereu cea mai bună alegere pentru confortul lui. În caz contrar, ghetele pentru copii vor avea un punct de flexiune greșit și încălțămintea va crea mai mult disconfort.

Cum stabilești mărimea corectă a ghetelor pentru copii? O tehnică simplă, dar eficientă este măsurarea tălpii cu ajutorul unei rigle sau centimetru de croitorie, pornind de la călcâi până la vârful degetului mare. Astfel, vei afla dimensiunea în centimetri a tălpii copilului tău și poți alege modelul preferat de ghete pentru fete și băieți.

Copilul tău este pregătit pentru sezonul rece? Dacă ai ales deja îmbrăcămintea de iarnă, tot ce îți rămâne de făcut este să adaugi ghete pentru copii, confortabile și călduroase în orice moment. Urmărește cu atenție lista criteriilor și oferă-i celui mic cea mai frumoasă experiență în natură, indiferent de sezon!

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

I agree