John Hunter si The World Peace Game

John Hunter - The World Peace Game
John Hunter – The World Peace Game

Pe 26 septembrie, la Hotel Sheraton, are loc conferinta lui John Hunter – The World Peace Game sau Jocul Pacii Mondiale. Aceasta se adreseaza parintilor, cadrelor didactice si psihologilor. Apoi John Hunter va juca, timp de 5 zile, The World Peace Game cu elevii Scolii Internationale Verita, in cadrul unui Masterclass la care vor asista 30 de profesori din toata lumea, viitori facilitatori ai jocului.

Cine este John Hunter?

Sustinator al non-violentei, John Hunter este un profesor american, expert în teoria inteligențelor multiple. Acesta a initiat Jocului Păcii Mondiale. Premisa de la care a pornit Hunter cu acest joc, a fost cea de a cere scuze copiilor pentru felul dezastruos în care adulții lasă lumea în urma lor si de a ii ajuta pe acestia sa inteleaga ca ei, copiii, pot sa aduca o schimbare majora pozitiva.

Care este metoda lui John Hunter?

Metoda de predare a lui John Hunter, care este și tată, dar și profesor, constă într-un joc. Pe o tabla de plexiglas, formata la inceput dintr-un singur strat, iar acum din patru, Hunter „aseaza” problemele omenirii. Pe tabla sunt patru tari, unele mai bogate, altele mai sarace, dar fara nume. Copiii le inventeaza numele. Fiecare tara are un Prim-Ministru ales de John Hunter. Copilul desemnat poate accepta sau nu jobul. Cel desemnat isi alege propriul secretar de stat, ministru al apararii si un comandant executiv. Exista, de asemenea, o Banca Mondiala, comercianti de armament si Natiunile Unite. Iar pentru a castiga jocul si a ajunge la prosperitatea mondiala, copiii au de rezolvat 50 de probleme interconectate, prin cat mai putina violenta.
Practic, jocul este o simulare a unor situatii economice, politice si sociale din zilele noastre.

Prin experiențele oferite, copiii își dezvoltă inteligența emoțională, adaptabilitatea și capacitatea de rezolvare a problemelor reale,aspecte pozitive pe care dorim sa le cultivam cat mai devreme posibil. Pe lângă dezvoltarea gândirii, elevii în vață soluționarea de probleme,lucrul în echipă si isi cresc increderea de sine.

Cum va puteti inscrie la conferinta?

Daca v-am starnit interesul, aflati ca inca va puteti inscrie la conferinta din Bucuresti, de pe 26 septembrie, de la ora 17.00, la Hotel Sheraton. Pentru un numar limitat de locuri, pe principiul primul venit, primul servit, Școala Internationala Verita, oferă un discount de 40% din costul biletului (99,99 lei). Beneficiati de discount folosind codul VIS260917JHBLOG40 la înscrierea pe pagina evenimentului.

Ne vedem la conferinta!

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree