Decide tu ce faci cu banii din impozitul pe salariu

incubator-nou-nascutiAzi am avut o tresarire. Am aflat ca Spitalului Pantelimon primeste un incubator si o masa radianta, cumparate cu bani redirectionati de noi catre Salvati Copiii. Pe Alex l-am nascut la Spitalul Pantelimon. Printr-un cumul de imprejurari nefericite, am ajuns sa-mi cunosc medicul cu care urma sa nasc exact in ziua in care am nascut. Pe principiul ca te pregatesti pana atunci si cand sa nasti…

Dar nu asta e ideea, ci faptul ca asociatia Salvati Copiii doteaza maternitati cu banii primiti din acel 2% despre care stim toti. Ar fi bine cat mai multi dintre noi sa completam acel formular pentru redirectionarea a 2% din impozitul pe venit.
De ce? Pentru ca sunt printre putinii bani cu care stim ce se intampla. Impozitele oricum le platim. Daca stim ce se intampla cu o parte dintre banuti, fie ei si 2%, si ca sunt cheltuiti cum trebuie, intr-un program de reducere a mortalitatii infantile, cum este cazul in prezent, eu zic ca merita. Pana acum, cu sprijinul nostru, al unor oameni obisnuiti, au dotat 58 de maternități și secții de nou-născuți din 34 de județe.

Asociatia Salvati Copiii da si cateva date statistice.

Anual, în România se nasc 20.000 de copii prematuri. La fiecare 5 ore moare un copil cu vârsta mai mică de un an. Acești copii pot fi salvați doar cu aparatură medicală modernă.

Ca parinte nu ai cum sa nu te ingrijorezi. Este ca in acele momente in care afli de un caz umanitar cu un copil bolnav de cancer. Exista un „What if”, oricat de cerebral si de pozitiv ai vrea sa fii.

Asadar intrati pe Salvati Copiii si descarcati formularul. Se completeaza usor, iar apoi aveti mai multe variante de expediere:
– prin posta catre sediul ANAF de care apartineti;
– prin voluntarii Salvați Copiii, dacă aveti mai multe formulare strânse de la familie și prieteni. Puteti sa contactati asociatia fie la 0213166176 sau la voluntar@salvaticopiii.ro ;
– in Bucuresti, in punctele de intalnire de la metrou cu voluntarii Salvati Copiii (pe pagina de Facebook aflati unde se gasesc voluntarii);
– direct la sediul Salvati Copiii din Bucuresti (Intrarea Stefan Furtuna nr. 3, sector 1).

Este printre putinele ocazii in care tu decizi ce se intampla cu banii din impozitele pe care le platesti catre stat.

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

2 comentarii la „Decide tu ce faci cu banii din impozitul pe salariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree