Presedintele a promulgat legea privind indemnizatia pentru mame – iata ce prevede

legea-indemnizatia-mamelorZilele trecute scriam despre legea privind indemnizatia pentru mame. Asa cum am anticipat, legea a fost promulgata si de catre presedintele Iohanis.

“Chiar astazi (n.r. luni) am semnat un decret de promulgare pentru o lege care, cu siguranta, este din zona dvs, este vorba de decretul de promulgare a legii pentru modificarea si completarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, adica indemnizatia pentru mame”, a spus Iohannis, la ceremonia de investitura a noului ministru al Muncii, Dragos Pislaru.

Persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului timp de doi ani si timp de trei ani, pentru copilul cu handicap, dupa cum prevede unul dintre articolele acestui proiect de lege.
Astfel, daca mamele vor sa stea doi ani in concediu de maternitate, ele vor primi o indemnizatie echivalenta cu 85% din salariu, indiferent cat de mare le este leafa. Totodata, plafonul maxim de 3.400 de lei a fost eliminat.
Indemnizatia se majoreaza cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemenala, de tripleti incepând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere.
Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru creşterea copilului obtin venituri supuse impozitului au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din indemnizatia minim garantata. Aceste prevederi urmeaza sa intre in vigoare de la 1 iulie 2016.

Mai multe despre prevederi am scris aici.

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Trebuie sa bifati casuta

*

Sunt de acord

Citește articolul precedent:
vacanta-scoli-gradinite
Cand intra gradinitele si scolile in vacanta de Paste si cat dureaza

Din ciclul, ce program are copilul la gradinita sau scoala, urmeaza vacanta de Paste. Multi parinti au crezut ca vacanta

Închide