Regal De Film European La Nordic Film Festival. 5 Zile De Proiectii Premiate La Bucuresti

Nordic Film Festival - Bucuresti, Cinema Elvira Popescu

Nordic Film Festival își lansează a doua ediție în București, cu cinci zile de proiecții premiate, care vor rula în intervalul 19-23 februarie 2020 la Cinema Elvire Popesco din Bd. Dacia Nr. 77.

Si avem de unde alege! 18 pelicule de lungmetraj și o selecție de scurtmetraje prezentată în deschiderea festivalului ne asteapta. Cinefilii au ocazia de a viziona filme realizate de cineaști din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

Iubitorii de film sunt invitați să aleagă dintr-un program bogat și divers – de la dramă, comedie, documentar și filme pentru copii sau scurtmetraj, peliculele selectate îi vor încânta pe toți care vor trece pragul cinematografului în perioada festivalului. Proiecțiile vor fi subtitrate atât în limba engleză, cât și în limba română.

„La școală învățăm că ținutul nordic este plin de fiorduri, lacuri, o natură fascinantă și resurse din belșug. La știri, aflăm că Țările nordice au cel mai ridicat nivel de trai și cei mai fericiți oameni din lume. Iar din aceste filme descoperim ce îi face pe nordici cu adevărat speciali. Observăm cum reacționează ei când cotropitorii vor să pună mâna pe resursele lor, când cei mai fericiți oameni din lume dau de probleme sau când într-o comunitate mică apar personaje ce distrug acea ordine perfectă a lucrurilor. Prin aceste filme putem arunca o privire atât în istoria lor cât și în societatea modernă și putem extrage și noi din valorile nordice și din ceea ce îi face pe ei unici.”, spune Vlad Rotaru, selecționerul festivalului.

Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regatului Danemarcei în România, Ambasadei Republicii Finlanda în România, Consulatului Onorific Al Republicii Islanda de la București, Ambasadei Regatului Norvegiei în România și Ambasadei Suediei la București.

Pentru program și mai multe informații despre filme, urmăriți paginile de Facebook și Instagram Nordic Film Festival.

Biletele pot fi achiziționate de aici sau direct de la casieria sălii de cinema Elvire Popesco.

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree