Onward / Tot înainte

Am vazut impreuna cu copiii la cinema, inainte sa inceapa nebunia cu CoVid, un film ce ne-a placut mult – Onward / Tot înainte. Acum, cand aud de la un megafon ce trece pe strada indemnul de a sta in casa, mi se pare ca a trecut atat de mult timp de cand am fost la cinema.
Insa ma gandesc ca se va termina la un moment dat si ne vom reveni toti la o viata normala.

Dar sa revenim la cea mai nouă animație realizată de Disney Pixar, Onward / Tot înainte, o surprinzatoare fantezie moderna suburbana, diferita de ce ne-a obisnuit Pixar pana acum.
Povestea aduce in prim-plan multe creaturi din mitologie, personajele principale fiind doi frați elfi adolescenți care pornesc într-o călătorie neobișnuită, aventura aceasta fiind doar un pretext minunat pentru a face legatura dintre ei si mai puternica.

“Povestea este inspirată din relația mea cu fratele meu și din legătura profundă pe care o simt în ceea ce îl privește pe tata, care a murit când aveam un an. Pentru noi, tata a rămas un mister. Un membru al familiei ne-a trimis o înregistrare cu el zicând doar două cuvinte: salut și pa. Doar două cuvinte adresate mie și fratelui meu, o experiență cu totul magică”, explică regizorul Dan Scanlon.

Ian, un elf al cărui tată a murit înainte ca el să se nască, este un adolescent timid, care si-ar dori sa-si petreaca ziua de nastere alaturi de colegii de scoala, dar ajunge sa si-o serbeze, ca in fiecare an, doar cu mama si fratele sau. Insa nu e doar o zi de nastere in familie, Ian primeste un cadou neobisnuit, pregatit de tata pentru cand vor fi copiii mari.

Ian vrea, mai mult ca oricând, sa fie mai bun și mai îndrăzneț, așa cum își imagina că a fost tatăl lui. Și atunci când mama le oferă băieților un dar lăsat moștenire de tatăl defunct, Ian consideră că e momentul oportun să facă ce și-a dorit de mult timp: să obțină îndrumarea tatălui său. Barley, un mare fan al istoriei lumii lor și al ideii de magie, intră imediat în joc. Însă vraja cu o piatra magica care sa le aduca tatal inapoi pentru o zi, nu merge așa cum ar fi trebuit și băieții il recheamă pe tatăl lor, dar nu reușesc să facă să vină decât picioarele acestuia, așa că pornesc amândoi într-o cursă contra cronometru de 24 de ore pentru a găsi o altă piatră prețioasă cu care să întregească trupul tatălui. Călătoria este una inițiatică pe parcursul căreia fieare se descoperă pe sine, îl descoperă pe celălalt.

Filmul este regizat de Dan Scanlon și produs de Kori Rae, iar Pete Docter este producător executiv. Scenariul este semnat de Scanlon, Jason Headley și Keith Bunin. Coloana sonoră poartă semnătura mult premiaților compozitori Mychael Danna (deținător al Oscarului pentru muzica din “Viața lui Pi”) și Jeff Danna. Artista Brandi Carlile, deținătoare a cinci premii Grammy, interpretează melodia originală “Carried Me With You”.

Recomand filmul, daca sunteti amatori de povesti cu mesaj, adica daca nu mergeti la film doar pentru a vedea o animatie. Noi stam seara si povestim, comentam, ne amintim scene prin care trec personajele filmelor pe care le vedem sau cartilor pe care le citim. Iar perioada aceasta are si partile bune, facem totul mai in tihna.

Trailer Onward / Tot înainte :

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree