Voi cum va finantati planurile?
De anul trecut ma tot gandesc la reamenajarea casei. Copiii nu mai sunt chiar mici, nevoile se schimba, spatiul necesita reconfigurare. De exemplu, avem nevoie de o reasezare sau o schimbare a mobilei, astfel incat sa avem cat mai multa lumina naturala in zona birourilor copiilor, dar in acelasi timp sa arate si bine toata camera.
Apoi mobila care trece prin doua bebelusenii si runde de copii de 2-3 ani se simte un pic obosita. Ce sa zic, au fost cuminti! Clar se putea mai rau. Nu e mobila zgariata, de la distanta arata rezonabil, dar se simte ca nu mai e ce-a fost!
Ma tot gandesc la o reamenajare generala a spatiului pentru nevoile de acum ale copiilor si ale noastre. Am tot amanat, parte din cauza bugetului care ar trebui alocat, parte din cauza umblatului pe la diverse magazine si pentru ca, stiti si voi cum e, nu schimbi doar mobila. Mai dai si o zugraveala, mai umbli si pe la instalatia electrica. De-ale omului…
Daca de umblat nu scap, hai sa vedem ce facem cu banii. Exista doua variante: ori strangem lunar o suma, caz in care cred ca ar trebui sa mai asteptam cativa ani ori facem un imprumut.
Cum obtii un credit avantajos de nevoi personale cu ipoteca
Atunci cand ai nevoie de o suma importanta de bani (fie ca vrei sa-ti cumperi un teren, cine nu si-ar bea cafeaua pe o terasa dimineata, fie ca simti ca e nevoie de reamenajarea locuintei, asa cum e cazul meu) o varianta este creditul de nevoi personale garantat cu ipoteca, adica garantand cu un imobil pe care deja il detii. Obtii o suma importanta de bani la o dobanda avantajoasa.
Sa vedem insa care sunt conditiile pentru a obtine un credit de nevoi personale cu ipoteca si cum identifici varianta care se potriveste cel mai bine familiei tale.
Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru obtinerea unui credit garantat cu ipoteca
Inainte de a aplica pentru orice credit, nu pleca de la orice banca la care te interesezi, pana nu esti clar(a) vizavi de conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti si ce presupune un astfel de credit.
Bancile au, in general, conditii legate de varsta celui care acceseaza imprumutul, dar si de nivelul veniturilor si modul de obtinere al acestora (din salarii sau pensii, activitati independente, etc).
Pentru a vedea daca nivelul veniturilor tale iti permite accesarea unui imprumut si cat de mare ar putea fi acesta pentru a fi integrat cu usurinta in bugetul lunar al familiei, cel mai indicat este sa utilizezi un simulator de credit ipotecar, pe care majoritatea bancilor il pun la dispozitie pe propriul website.
Verifica venitul minim solicitat de banca pentru acest tip de imprumut. Ia apoi in considerare propriile cheltuieli si fa o scurta analiza a bugetului personal pentru a vedea daca rata pe care va trebui sa o achiti este accesibila familiei tale.
Creditul de nevoi personale cu ipoteca de la Patria Bank
Sa va faceti o idee, asa, din fata ecranului, pana ajungeti sa vedeti conditiile care vi se aplica in particular voua, iata, de exemplu, ce presupune creditul garantat cu ipoteca de la Patria Bank. Poti obtine pana la 100.000 de euro (sau echivalentul in lei a acestei sume), suma pe care o poti utiliza exact cum doresti, fara a aduce justificari suplimentare. Suma ce poate fi accesata depinde de valoarea garantiei aduse ca ipoteca (de exemplu, poti obtine maxim 85% din valoarea locuintei pentru creditele in lei sau 80% din valoarea acesteia, atunci cand creditul accesat este in euro, iar veniturile tale sunt tot in euro).
Creditul poate fi rambursat intr-o perioada de minim un an si maxim 5 ani, iar venitul minim cu care poti solicita acest tip de credit Patria este de 1.500 de lei. Daca doresti o suma mai mare, acest lucru este posibil atunci cand accesezi imprumutul alaturi de unul sau doi codebitori.
Ai mai multe solutii de rambursare a creditului. Poti plati ratele in orice agentie a bancii, la orice benzinarie OMV prin serviciul WESTACO, in baza unui comision de plata sau prin internet banking Patria Online Bank.
Nu este singura solutie, insa creditul de consum cu ipoteca este o varianta potrivita pentru o gama larga de achizitii, de la refinantarea unui credit deja existent la renovarea locuintei (cum e cazul meu) si pana la finantarea unor cheltuieli legate de educatia copiilor. Si, de-a lungul vietii, cate nevoi are o familie si cum se mai schimba ele pe masura ce copiii cresc!