Rachete de zăpadă, echipamentul de care ai nevoie pentru drumeții sigure în sezonul rece

Cum te asiguri că drumețiile în sezonul rece sunt sigure și eficiente, fără să te afunzi în zăpada de-abia așternută? Indispensabile din echipamentul tău, rachetele de zăpadă îți oferă portanța de care ai nevoie la fiecare pas pentru cea mai frumoasă experiență si au devenit un accesoriu esențial pentru aventurile pe trasee montane acoperite de un strat considerabil de zăpadă.

Dacă ești curios să afli ce avantaje îți oferă mai exact rachetele de zăpadă, dar și cum le alegi pe cele potrivite, aici găsești toate informațiile de care ai nevoie.

Cum alegi rachetele de zăpadă?

Rachetele de zăpadă sunt accesoriul de iarnă special creat pentru ghetele de drumeții. Fiecare detaliu le recomandă, de la forma ce se adaptează perfect pe talpă, până la crampoanele ce permit deplasarea în siguranță. Dar cum te asiguri că modelul ales se potrivește nevoilor tale de pe traseu? Ține cont de următoarele detalii și verifică atent:

 • Dacă sunt ușor de folosit și au legături reglabile. Este posibil ca pe traseu să le încalți și să le descalți de mai multe ori, astfel că este foarte important ca rachetele de zăpadă să aibă un design cât mai practic.
 • Numărul și distribuția crampoanelor. Rachetele de zăpadă trebuie să fie confortabile și sigure pe orice suprafață, și pe zăpadă înghețată și pe zăpadă tasată. De aceea trebuie să alegi un model cu crampoane rezistente distribuite uniform.
 • Greutatea maximă suportată de rachetele de zăpadă. Fiecare model este creat să susțină o greutate maximă a utilizatorului, fie că vorbim despre copii, fie că ne referim la modelele pentru adulți.
 • Greutatea rachetelor de zăpadă. Acestea trebuie să contribuie la confortul tău, nu să îți îngreuneze deplasarea.
 • Dacă sunt echipate cu înălțător pentru călcâi. Pentru drumețiile pe trasee cu denivelări sau pante, modelul de rachete de zăpadă recomandat este cel cu înălțător la călcâi, ce îți oferă mai mult confort și compensează înclinarea versantului.
 • Mărimea ghetelor de drumeție. Înainte să investești într-un set de rachete de zăpadă, probează-le împreună cu ghetele de drumeție și verifică dacă se așază confortabil pentru cea mai bună manevrabilitate pe zăpadă.

Avantajele rachetelor de zăpadă în drumețiile pe timp de iarnă

Echipamentul de drumeție pe timp de iarnă este o necesitate. Doar așa te poți bucura de confort și siguranță la fiecare pas. Dacă îmbrăcămintea de drumeție îți oferă confort la nivelul corpului, rachetele de zăpadă și bețele de drumeție îți oferă stabilitate și confort în timpul mersului. Încă te aventurezi pe trasee montane fără rachete de zăpadă? Află care sunt avantajele pe care ți le oferă și poți decide dacă merită să investești în perechea potrivită:

 • Îți ușurează deplasare prin și pe zăpadă de până la 3 ori
 • Înaintezi mai ușor pe traseu, fără să depui prea mult efort
 • Poți estima mai ușor viteza de deplasare și timpul parcurs pe traseu
 • Scade riscul accidentărilor
 • Creezi poteci și trasee sigure și pentru alți drumeți
 • Eviți formare gropilor în zăpadă care pot deveni adevărate capcane pentru alți aventurieri
 • Stabilizează talpa pe suprafețele cu zăpadă

Vrei să te bucuri de peisajele montane pe timp de iarnă? Aventurează-te într-o nouă drumeție sigură și confortabilă, corect echipat cu rachetele de zăpadă, și bucură-te din plin de spectacolul naturii.

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree