Program – Teatrul Tandarica

Program Teatrul Tandarica – actualizat cu piesele de teatru, data si ora de incepere a spectacolelor.

1 octombrie
11:00    Pinocchio – Sala Tandarica

2 octombrie
11:00    Alba ca Zapada – Sala Tandarica

3 octombrie

10:00    Pinocchio – Sala Tandarica

4 octombrie
10:00    Alba ca Zapada – Sala Tandarica

5 octombrie
10:00    Motanul Incaltat – Sala Tandarica

6 octombrie
10:00    Mica Sirena – Sala Tandarica

7 octombrie
10:00    Capra cu trei iezi – Sala Tandarica

18:00    Mica Sirena – Sala Tandarica

8 octombrie
11:00    Cartea Junglei – Sala Tandarica

9 octombrie
11:00    Jack si Vrejul de fasole – Sala Tandarica

14 octombrie
18:00    Punguta cu doi bani – Sala Tandarica

15 octombrie
11:00    Omul de Zapada care voia sa intalneasca soarele – Sala Tandarica

16 octombrie
11:00    Capra cu trei iezi – Sala Tandarica

21 octombrie
18:00    Jack si Vrejul de fasole – Sala Tandarica

22 octombrie
10:00    Motanul Incaltat – Sala Tandarica

12:00    Motanul Incaltat – Sala Tandarica

23 octombrie
10:00    Punguta cu doi bani – Sala Tandarica

12:00    Punguta cu doi bani – Sala Tandarica

28 octombrie
18:00    Scufita Rosie – Sala Tandarica

29 octombrie
10:00    Craiasa Zapezii – Sala Tandarica

12:00    Craiasa Zapezii – Sala Tandarica

30 octombrie
10:00    Tom Degetel – Sala Tandarica

12:00    Tom Degetel – Sala Tandarica

Pinocchio

Cine este Pinocchio?
În Pinocchio ni se povesteşte, la început, despre Gepetto, un tâmplar dintr-un mic orăşel italian, care găseşte într-o bună zi o buturugă năzdrăvană, din care ciopleşte o păpuşă de lemn pe care o botează Pinocchio. Aşa începe povestea lui Pinocchio, o păpuşă de lemn, care trece printr-o mulţime de peripeţii, din care învaţă ce înseamnă să fii bun şi ascultător. Drept recompensă, „Zâna cea Bună” îl va transforma într-un băieţel adevărat. Povestea lui Pinocchio a devenit extrem de iubită de copiii din întreaga lume, a fost tradusă în zeci de limbi, a cunoscut adaptări făcute de scriitori celebri cum ar fi Alexei Tolstoi şi numeroase ecranizări, mai ales de desene animate. În această nouă versiune, animaţia digitală ocupă un loc important, împletindu-se cu jocul la vedere al actorilor, cu păpuşile mari, cu măştile şi costumele extrem de sugestive, fiecare personaj important având un fragment muzical descriptiv.

Alba ca Zapada

Albă ca Zăpada este un spectacol care îmbină mai multe tehnici de animație: păpuși mari, păpuși compuse, păpuși alături de actori la vedere, tehnica black light. Spectacolul urmărește firul narativ al poveștii clasice într-o cheie umoristică, prietenoasă cu publicul de toate vârstele.

Motanul Incaltat

Teatrul Ţăndărică vă invită la o montare ce redă cu fidelitate întâmplările pline de haz şi umor prin care trec mezinul nedreptăţit de soartă şi năzdrăvanul său motan, în drumul lor spre bogăţie şi fericire.
Păpuşi la paravan şi marionete uriaşe, măşti, pantomimă, muzică, un dialog interactiv între scenă și sală – ne îndeamnă să evadăm în lumea poveștii lui Charles Perrault.

Mica Sirena

Povestea de la ŢĂNDĂRICĂ se apropie mai mult de propunerea filmului lui Disney, care transformă povestea lui Andersen în mod semnificativ, meditaţia asupra valorilor spirituale devenind o poveste convenţională în care eroina este răsplătită la final cu o căsnicie pământeană. Sirena lui Andersen este atrasă la suprafaţa apei de două impulsuri complementare, dar separabile totodată: iubirea romantică pentru un prinţ frumos şi dorinţa morală de a atinge nemurirea sufletului. Mica Sirenă suferă atunci când prinţul se căsătoreşte cu o altă fată pe care o crede salvatoarea lui. Ea se desprinde de mitul sirenelor, refuzând să îl ucidă pe prinţ, sacrificându-se pe sine şi iubirea ei şi rămâne pe veci prizoniera apelor.

Capra cu Trei Iezi

În spectacol apar actori la vedere, păpuşi mari şi măşti, într-un decor ce sugerează lumea satului românesc. Regizorul a tratat texul clasic în linie accentuat folclorică, de la décor la costumele stilizate ale personajelor, la diferitele obiecte sau la linia melodică. Este un mod de a ne aduce aminte de rădăcini.

Cartea Junglei

„Cartea junglei” este considerată o lucrare clasică a literaturii universale și încântă pe orice spectator, mai tânăr sau mai vârstnic, prin umorul cu care sunt reproduse întâmplări din viața animalelor, care ar putea foarte uşor sa semene cu aspecte din societatea umana. Contactul lui Mowgli cu animalele junglei descoperă însușiri care, cu ușurința, pot fi asemuite cu cele ale oamenilor: curaj, înțelepciune, demnitate, dar si lăudăroșenie, oportunism, dorinta de a stapâni abuziv. Ajutat de frații săi, lupii, si de pantera Bagheera, puiul de om lupta pentru a învinge pe stăpânul-tiran, tigrul Shere Khan.

Jack si Vrejul de Fasole

Un băieţel pus pe şotii dar cu suflet mare, dornic să-şi ajute mama, reuşeşte prin forţa magică a unui vrej de fasole fermecat să ajungă pe tărâmul Uriaşului, pe care îl învinge cu isteţime şi curaj. Îşi răzbună astfel tatăl (pierdut cu mult timp în urmă în ţara Uriaşului) şi asigură un trai decent pe viitor familiei sale.
Veniţi să îl vedeţi la Teatrul „Țăndărică”, să-i fiţi alături în lupta cu Uriaşul, să fiţi martorii unui spectacol cu păpuşi de diverse tipuri şi dimensiuni şi cu actori la vedere!

Punguta cu doi bani

Ca mai toate poveştile lui Creangă şi aceasta incepe cu formula obisnuită a basmului popular: a fost odata… si se incheie la fel: am incălicat pe o şa şi v-am spus povestea aşa…
Personajele sale provin din rândul animalelor. Astfel că, deliciul şi hazul este dat de isteţimea animalelor care, in plan simbolic, gândesc, vorbesc, acţionează şi mai ales, simulează ca şi oamenii. In spectacolul de la Teatrul Ţăndărică povestea originală este păstrată, dar apar personaje noi, în fiecare scenă, care nu fac altceva decît să scoată in evidenţă calităţile straşnice ale cocoşului năzdrăvan. Spectacolul are umor, savoare, haz, culoare, ingrediente de care se pot amuza atât cei mici cât şi cei mari.

Omul de zapada care voia sa intalneasca soarele

În premieră națională, Matei Vișniec, cel mai jucat dramaturg român atât în țară, cât și în străinătate, „debutează” pe scena de la Țăndărică, cu o piesă scrisă pentru copii. „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” este un poem plin de tandrețe, de candoare și sensibilitate, care vorbește despre prietenie, tristețe, bucurie, speranță.
Când simte cum razele soarelui îl topesc încetul cu încetul, Omul de zăpadă pornește într-o călătorie pentru a-l ruga pe astrul ceresc să-i fie milă de el. Pe drum se întâlnește cu o serie de animale cărora, în schimbul ajutorului pentru a ajunge în tara Soarelui răsărele, le dă din „accesoriile” cu care l-au înzestrat copiii. Ajuns aici, în loc să ceară ceva pentru el, cere ajutor pentru prietenii lui. Timpul nu a curs în favoarea Omului de zăpadă, numai inima lui roșie a rămas să pulseze, dar soarele i-a făcut promisiunea că-l va transforma în vis și că-l va readuce la viață și iarna următoare.
„Vei plana timp de nouă luni pe deasupra câmpiei şi a pădurii, pe deasupra norilor şi a vîntului… Vei fi un vis viu, un vis cuibărit în gustul vieţii şi în plăcerea de a trăi a copiilor… Şi peste nouă luni, când va veni din nou iarna, vei redeveni om de zăpadă, cel mai bun prieten hibernal al copiilor…”

Craiasa Zapezii

Copiii sunt invitați s-o urmărească pe micuța Gerda care pleacă într-o călătorie plină de aventuri și peripeții, în încercarea de a-și găsi fratele ținut prizonier undeva în vasta întindere albă din ținutul vrăjit de Crăiasa Zăpezii.
Bazat pe unul dintre cele mai celebre basme ale lui H.C. Andersen, regizorul Cristian Pepino pune in scenă un spectacol unic, cu personaje fantastice într-o lume plină de suspans și magie.

Tom Degetel

Spectacolul, deosebit de antrenant, care foloseşte tehnica black light şi cea cu laser ce dă naştere unor imagini vizuale şi plastice deosebite, apelează la soluţii tehnice ingenioase, o adevărată plăcere pentru spectatorii de toate vârstele.

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *