Iritatia de scutec – 3 solutii rapide si verificate

Bebelus in pampersO problema cu care se confrunta des proaspetele mamici, iar subsemnata cu doua exemplare de prescolari in dotare n-a facut exceptie, este eritemul fesier sau, pe scurt, iritatia de scutec. Cu alte cuvinte, ce facem cand bebelusul e oparit la fundulet si plange de impresioneaza si cel mai exigent vecin?

Industria farmaceutica vine si de data aceasta cu o armata de „soldati” sau solutii-minune care te scapa rapid de probleme. Insa cum cele testate sunt „the best”, iata ce am folosit eu cu succes:

1. Bepanthen – este o crema la tub, ce poate fi aplicata pe pielea bebelusului inca din primele zile de viata si care calmeaza rapid roseata pielii.

2. Sudocrem – este o varianta mai ieftina, dar la fel de eficienta pentru copii; practic, formeaza o bariera de protectie intre pielea bebelusului si „inamici” si actioneaza ca un anestezic local.

3. Pudra pentru copii – este cea mai ieftina solutie pe care o poti folosi pentru a calma pielea sensibila si senzatia de usturime pe care o resimte bebe cand e iritat.
Atentie! Pudra este nociva, daca bebelusul inhaleaza acele particule. Si doar stim toti cat de rapizi pot fi in a varsa ceva, chiar si atunci cand suntem foarte atenti. 

Trebuie precizat ca nici una dintre variantele de mai sus nu ustura si nu creaza vreun disconfort la aplicare.
Cum procedati? Spalati bine funduletul cu apa calduta si un sapun de copii, apoi stergeti usor cu un prosopel moale de bumbac si aplicati una dintre variantele de mai sus. Un pampers curat si sunteti gata.
Si cum bebe s-a linistit, haideti sa vedem care sunt cele mai frecvente cauze ale acestui eritem fesier sau, popular denumita iritatie de scutec. O parte dintre bebelusi au o urina mai tare, nu foarte prietenoasa cu pielea catifelata a puiutilor. In aceasta situatie, vei folosi o crema calmanta mai des, astfel preintampini episoadele de disconfort ale bebelusului. Insa cea mai comuna cauza este data de materiile fecale. Daca alaptezi si ai incercat un fel de mancare nou sau daca ai schimbat condimentele adaugate, chiar daca acestea nu sunt iuti sau acre, cu siguranta vei schimba „productia” bebelusului. Uneori ajungi astfel la aceasta iritatie de scutec. Daca ai trecut deja la diversificare, atentie la ce a papat bebe la mesele dinaintea „accidentului”.
Personal, s-a intamplat sa cumpar scutece pentru copii de la alte firme, decat cea pe care o foloseam in mod obisnuit si am ajuns la iritatia de scutec. Asadar, mare atentie!
Voi ce folositi in astfel de situatii?

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree