Idei faine pentru timpul petrecut in casa

De cand cu izolarea asta parca timpul trece mult mai lent, avem timp sa ne gandim, sa ne jucam mai mult cu copiii, sa gatim mai in tihna, poate ne facem si niste pofte, o clatita, un cozonac. Cine spune ca trebuie sa miroasa in casa a cozonac doar de sarbatori? Mai un Netflix, mai o carte, mai un alintat cu copiii, fara sa ne gandim ca a doua zi urmeaza sa iesim dimineata glont pe usa

Cum petrec copiii perioada aceasta de izolare la domiciliu? Noi ne impartim timpul intre teme, un pic de desene, jucat foosball, „Nu te supara, frate!”, citit, desenat, cantat, dansat.

Insa uneori nici temele nu merg asa cu fun in fiecare zi. Acum na! Tu ai sta toata ziua in casa sa faci cu drag numai adunari si scaderi cu trecere peste ordin la mate? Cat crezi ca ti-ar lua pana cand n-ai mai vrea nimic? Sincer! Si copiii chiar rezista.

Noi am descoperit de curand o modalitate de a mai diversifica putin ideea de adunari, scaderi printr-o tablita foarte ingenioasa, care face viata copiilor mai colorata. Practic ai o tablita si multe planse, prin care rezolvi operatii mai creativ .

Ce mi-a placut:

  • plansele au personaje dragute. haioase, ceea ce face lucrul mult mai vesel;
  • operatiile sunt diverse: adunare, scadere, descompunere, calcul cu sarcini diverse, suma finala a mai multor obiecte, completarea secventelor numerice, etc.;
  • materialele sunt de calitate, plansele par rezistente la adaugat si scos de pe tablita;
  • nu e nevoie de marker sau alte consumabile sa poti lucra pe ele.

Ce va povestesc eu face parte din colectia Logico Piccolo pentru 8 ani+ de la Editura Diana. David e foarte incantat. Ce mai avem de la Diana pentru varsta lui sunt pachetul de povesti terapeutice cu puzzle. In fiecare cutie de puzzle este si o carte cu povestea corespunzatoare imaginii pe care trebuie sa aranjeze piesele. Noi avem:

  • „Cum a devenit Louis un pirat neinfricat”, despre teama de nou si neincrederea in sine;
  • „Hector se pregateste sa devina vrajitor”, despre motivatie, perseverenta si stimularea interesului pentru invatare;
  • „Ana, Victor si Neuro descopera misterele creierului”, despre explicarea pe intelesul copiilor a modului in care functioneaza creierul uman.

Dupa ce facem puzzle-uri si ne imprietenim prin joc cu personajele, citim seara povestile si comentam despre intamplari si personaje, ne punem intrebari, atenuam frici. Ne descoperim. Ne face bine.

Plansele de matematica sunt recomandate de la 8 ani+, iar puzzle-urile cu povesti de la 6 ani+. Le puteti comanda pe edituradiana.ro. In perioada aceasta au si reduceri si puteti comanda online, asadar nu trebuie sa iesiti din casa.

Spor la treaba, daca lucrati de acasa, dar spor si la joaca!

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *