Food Bloggers Conference – Cum a fost
V-am ramas datoare cu impresiile de la Food Bloggers Conference 2015 – Winter Edition. Sincera sa fiu, eu nu sunt o bloggerita de food asa cum scrie „la carte”, cu bucataria utilata cu cele mai noi „ustensile” cu stecher, cu camera video profesionista oricand gata sa ma „insoteasca” in traseul meu pana la ultima reteta delicioasa. La mine, dupa cum probabil ati observat deja, partea de retete sau experiente culinare se materializeaza intr-o sectiune a blogului.
Nu ma intelegeti gresit! Ii admir pe bloggerii de food enorm! Mi-am dat seama cata munca se ascunde in spatele unui astfel de demers pentru ca noi, ceilalti, sa stim exact care a fost acel „Abracadabra!” care a scos, ca prin magie, o reteta nu doar gustoasa, dar uneori fantastica si la capitolul estetic.
Insa, iata-ma la Food Bloggers Conference alaturi de bloggeri de retete simple, rapide sau mai sofisticate si alti bloggeri ceva mai generalisti, precum subsemnata.
Eram pregatita sa vin si cu vreo reteta cu dichis insa discutiile au fost cumva mai generale de atat si s-au axat mai degraba pe modul in care alegem alimentele. Irina Smeu (IBA Bucuresti), cercetator stiintific ne-a atras atentia ca multe dintre produse se bazeaza pe substituenti a ceea ce credem ca punem in cosul de cumparaturi.
O idee interesanta este ca cele mai bune produse sunt cele congelate, insa nu de noi acasa, acestea avand un termen de valabilitate mult mai mic. De asemenea, pentru cine este in dilema daca sa preparam mancarica pentru copiii mici, care incep diversificarea, folosind legume congelate, raspunsul d-nei cercetator a fost categoric „da”.
Asadar, folositi cu incredere produsele congelate in alimentatia copiilor mici.
Chef Dexter, Bogdan Alexandrescu, spunea ca legumele congelate in cel mult 3 ore de la culegere isi pastreaza toate proprietatile. Mecanismul prin care se realizeaza aceasta congelare ne determina pe noi, muritorii de rand, sa nu ne intersectam cu anumite bacterii extrem de periculoase.
Apoi a urmat o parte dedicata bloggingului de food cu discutii despre bucatarii de la care se inspira bloggerii sau comentariile placute sau mai putin placute pe care le primesc de la cititori.
Iata si cateva fotografii de la eveniment: