De ce sunt bune ouale pentru copii? 8 motive (poate unele) surprinzatoare

oua-la-copiiAti ciocnit oua de Paste? Tocmai ce am trecut de sarbatorile pascale, iar una dintre vedetele de pe masa imbelsugata, pe langa cozonac si friptura de miel, a fost oul vopsit. Oul este cea mai simpla si cea mai ieftina varianta de a consuma proteine. Asadar fie ca am pastrat traditia si am ciocnit un ou, fie ca nu, cert este ca prin consumul oualelor fierte am adus beneficii organismului.

Dar care sunt acestea si mai ales de ce ar trebui sa nu lipseasca din alimentatia noastra banalul ou? Si mai ales de ce sunt bune ouale pentru copii?

1. Creste imunitatea organismului
Un ou sau doua pe zi ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, gratie continutului bogat de seleniu. Copiii si adolescentii ar trebui sa manance regulat oua pentru ca acestea, prin iod, regleaza productia de hormoni tiroidieni.

2. Ajuta la buna functionare a sistemului nervos
Complexul de vitamina B, precum si lecitina, ajuta memoria si previn oboseala mentala, asadar ajuta intreaga familie.

3. Ajuta la dezvoltarea creierului in stadiul intrauterin
Motivul? Prezenta colinei (100 mg /ou) si a acidului folic. Din acest motiv este frecvent recomandat consumul de oua in timpul sarcinii. Conditia esentiala in sarcina este sa ne asiguram si mai mult de prospetimea oului si sa-l preparam suficient termic. In plus, colina din oua se pare ca ar avea rol de protectie impotriva anumitor forme de cancer, in special cancer de san. Asadar numai de bine.

4. Ajuta la slabit
De ce? Ouale sunt satioase, tin de foame. Tehnicile dietetice de preparare sunt fierberea (dar nu indelungata, ci cat sa fie galbenusul moale), omleta in tigaie antiaderenta (deci nu prajirea in ulei, care distruge proteinele) sau ochiuri in apa.
Mai multe studii au demonstrat ca un consum regulat de oua la micul dejun ajuta la reducerea indicelui de masa corporala (IMC), deci la pierderea kilogramelor in plus. Bineinteles cu conditia sa avem grija si la restul alimentelor si sa nu ne bazam numai pe ou, iar in rest sa mancam numai paste, dulciuri, etc. Insa cum obezitatea la copii este in crestere, poate nu ar strica sa-l luam in considerare ca aliment-prieten.

5. Sunt bogate in sulf
Acesta ajuta absorbtia complexului de vitamina B de care vorbeam mai devreme, fapt ce asigura buna functionare a ficatului si asigura producerea de colagen si cheratina excelente pentru sanatatea parului, unghiilor si pielii.

6. Diminueaza stresul
Lisina din ou reduce semnificativ nivelul stresului si anxietatii din corp.

7. Protejeaza vederea copiilor si ajuta la fixarea retinei
Continutul de luteina si zeaxantina din galbenus, substante puternic antioxidante, precum si vitamina A, continuta de ou previn afectiunile oculare la copii si adulti.

8. Sursa de calciu
Acel Vigantol pe care il recomanda medicii pediatri contine vitamina D. Rolul lui este de a fixa calciul in organism. Ei bine, oul contine atat calciu, cat si vitamina D. Nu scoatem Vigantolul, insa daca putem ajuta, prin alimente copiii sa primeasca mese bogate calitativ, cu siguranta le vom aduce un beneficiu.

Voi cum procedati? Obisnuiti sa consumati oua frecvent si sa le dati si copiilor sau nu sunt printre preferintele voastre?

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree