De ce nu am folosit olita si cum am scapat rapid de suzeta?
Orice parinte stie ca progeniturile noastre trec prin diverse faze inca de cand sunt bebelusi: unora le place in exces zornaitul anumitor jucarii, de au exasperat si vecinii, unii isi sug degetelul, altii sunt mai „lenesi” in a se sustine singurei si merg „mai tarziu” decat confratii lor din parc, motiv de un pic de neliniste pentru mamica, etc.
Cert este ca fiecare mamica poate povesti fara sa stea prea mult pe ganduri o „faza” a copilului sau.
Insa indiferent din ce categorie faceti parte, un lucru este sigur, toti parintii ajung la etapa „cum scapam de pampersi?” si care e cea mai buna cale de acomodare a bebelusului cu toaleta.
Dupa scapatul de suzeta si apoi de biberon, m-am gandit sa simplific un pic lucrurile la scutece si sa „ard” o etapa – aceea a statului pe olita. Zis si facut! Am cumparat una bucata reductor wc pentru copii si am inceput sesiunile de adaptare la noua „postura”.
De ce am renuntat la olita? Simplu! M-am gandit ca nu va mai fi nevoie sa-l determin pe Alex sa renunte la un moment dat si la olita. Si a fost foarte ok. Bineinteles ca la inceput nu facea nimic pe toaleta si imediat ce puneam scutecul se relaxa si-l folosea pe acesta, insa incet, cu multa rabdare, mai cu o povestioara, mai cu o glumita… am inceput sa ne obisnuim si sa folosim reductorul de toaleta in mod corespunzator.
Apropo de suzeta, in secunda in care simtiti ca bebe foloseste suzeta doar din obisnuinta si vedeti ca ar putea foarte bine sa renunte, profitati si incercati sa gasiti o metoda sa-l pacaliti si sa „uitati” de ea.
Eu, de exemplu, am profitat de o raceala banala, cand copilul nu putea respira pe nas, asadar avea nevoie sa-si tina gurita deschisa si nu mai putea sa tina suzeta atunci, pentru a o face disparuta pe veci!
Ok… a venit al doilea copil pe lume (diferenta dintre copiii mei este de 1 an si 4 luni), asa ca in cele 3-4 luni de pauza nu o uitase. Sa-l fi vazut cum dadea tarcoale pe langa patutul celui mic sa ia si el un pic suzeta. Insa aveam grija sa o pun intotdeauna spre perete si nu ajungea la ea.
Sunt doar cateva mici trucuri care poate va vor ajuta, daca sunteti in perioada de „bebe”.
Daca v-a placut articolul, nu uitati sa dati un Share si prietenilor. Poate cu un gest de o secunda ajutati o mamica. 🙂