Conferinta cu Gáspár György, Oana Moraru si Adrian Asoltanie despre educatia financiara pentru copii
Ai evitat sa iei copilul cu tine la cumparaturi, gandindu-te ca iar nu te vei intelege cu el cand veti trece pa langa raftul cu jucarii? Ai incercat sa-i vorbesti despre diferenta dintre nevoi si dorinte, dar n-a parut sa functioneze? Te-ai gandit sa mai amani, ca poate e prea mic… Si poate chiar e. Sau poate e prea brusca „lingurita” de educatie financiara.
Educatia financiara pentru copii
Din pacate, Romania este pe ultimul loc in Europa, la alfabetizare financiara. Doar 22% dintre noi avem un minim bagaj de cunostinte financiare, iar asta se reflecta in propriile noastre alegeri neinspirate financiar, de la rate uneori pentru bunuri de care nu avem atata nevoie (ultimul model de smartphone), pana la datorii cauzate de gestionarea defectuoasa a bugetului, de la o luna la alta.
Propria lipsa de educatie financiara se refecta si in cand le vorbim copiilor nostri despre bani. Ne limitam de obicei la a le spune cat de important este sa faca economii.
Conferinta Liber la educație sau educație la liber? – Oana Moraru, Adrian Asoltanie, Gáspár György
Ce si cand le spunem copiilor despre bani? Cum ii pregatim sa devina adulti responsabili financiar? Cum sa ne resetam chiar noi, ca adulti, relatia cu banii?
Afla raspunsurile pe 19 mai, la Conferinta Liber la educatie sau educatie la liber?. Evenimentul are loc la Hotel Pullman, incepand cu ora 10.00 si ii are ca speakeri pe Oana Moraru (consultant educational si fondatoarea scolii private Helikon), Adrian Asoltanie (trainer, speaker si antreprenor de aproape 20 de ani) si Gáspár György(psiholog).
Relatia copiilor cu banii este echivalenta cu responsabilitatea lor pentru sinele viitor. Imaginea proprie in viitor se construieste cand functiile executive ale creierului sunt bine stimulate si dezvoltate. A vorbi despre securitatea lor financiara sau starea de bine economica si sociala este echivalent cu a vorbi acum despre atentia lor voluntara, despre autocontrol, planificare, prioritizare. Cele mai importante calitati ale mintii se formeaza din anii copilariei timpurii si pana la finalul adolescentei. Despre functiile executive ale mintii va invit sa vorbim: cum se formeaza atentia, autocontrolul? Cum apare constiinta sinelui viitor si grija de azi – la copii- pentru viata lor de maine? Cum este educatia financiara un mijloc de a dezvolta acasa, in familie, responsabilitatea, concentrarea, planificarea si prioritizarea? Cum il ajut pe copilul meu sa fie mai constient de nevoile lui de azi si de maine? – Oana Moraru
Parintii, copiii si banii, o relatie complexa, uneori ignorata, deseori inteleasa sau dezvoltata gresit. Am intalnit cateva mii de copii la cursul meu, Micul Dresor de Lei, pe care il sustin in scoli de la clasa I-a pana la liceu. Banii sunt un subiect extrem de interesant pentru copii. Din pacate am intalnit deseori convingeri si valori formate deja, sustinute de parinti sau rudele apropiate, extrem de nocive pentru copiii de azi si adultii de maine. Dragi parinti, e timpul sa abordam direct acest subiect care va influenta MAJOR destinul copiilor nostri. intelegerea corecta a valorii muncii, creativitatii, rabdarii, cumpatarii si generozitatii reprezinta baza unei personalitati echilibrate si implinite. Educatia financiara este despre viata, nu despre bani. – Adrian Asoltanie
Puterea psihologica a banilor – Fara doar si poate, parintii sunt cele mai influente modele in vietile copiilor, iar acest fapt este valabil si atunci cand vine vorba despre puterea psihologica a banilor asupra lor. Pentru majoritatea dintre noi, anxietatea, frica si nelinistea sunt trairi puternic impletite cu povestea banilor si ar putea reprezenta adevarate obstacole in calea succesului nostru personal si profesional. Aruncand o privire constienta asupra povestii pe care ne-o spunem despre bani si recunoscand credintele limitative referitoare la cati bani „meritam“, ne putem (re)castiga stima de sine si increderea in fortele proprii. Vom deveni astfel modele sanatoase atat pentru copiii nostri, cat si pentru generatiile viitoare. Va astept cu drag, sa dezlantuim impreuna inteligenta financiara din familiile noastre. – Gaspar Gyorgy
Inscrierea la eveniment se face pe baza formularului: sau prin e-mail la adresa catrinel.petre@mozaicmedia.ro.
Pana pe 25 aprilie biletele au pretul special de 60 lei. Pretul intreg al biletului este de 100 lei.
20% din valoarea incasarilor din bilete se redirectioneaza catre partenerul caritabil al evenimentului, United Way Romania – organizatie care desfasoara programe de integrare sociala si profesionala pentru tineri si adulti din medii defavorizate.