Ce inseamna in opinia mea un medic pediatru bun

medic-pediatru-bun-bebelusCand l-am nascut pe Alex, primele luni au fost cele in care am invatat cel mai mult ce sa fac, cum sa-mi ingrijesc copilul cat mai bine, etc. Pe langa rutina zilnica pe care eu, ca proaspata mamica abia o invatam, trebuia sa tin piept si valului de sfaturi, mai mult sau mai putin avizate, de la toate rubedeniile…
Toata lumea imi spunea ce sa fac. Am aflat fara sa tin mortis toate obiceiurile, unele la care nu m-as fi gandit ever ca exista.

Insa daca ar fi sa ma uit in urma, as zice ca orice mamica ar trebui sa se informeze foarte bine si sa isi asculte instinctele. Un medic pediatru bun consider eu ca trebuie sa imi raspunda la cele mai multe temeri, intrebari, frici legate de bebelus. Intotdeauna mi-am notat ce as vrea sa intreb data viitoare cand vorbesc cu doctora. Cand mergeam la cabinet sau cand vorbeam la telefon poate bebelusul meu nu era atat de linistit pe cat mi-as fi dorit. Poate nu se simtea confortabil, poate chiar atunci i se facea foame sau tocmai i se umpluse scutecul si avea nevoie de toata atentia mea. In acele momente e greu sa iti amintesti tot ce vroiai sa intrebi medicul pediatru legat de mogaldeata.

De aceea eu aveam un carnetel in care imi notam cand ceva nu-mi era clar. Doua-trei cuvinte imi erau suficiente sa-mi amintesc la medic ce vreau sa stiu.

Nu ti pare ok medicul pediatru? Schimba-l! Sau ce inseamna in opinia mea un medic pediatru bun…

Conditia esentiala, din punctul meu de vedere, pentru a considera un medic bun este in primul rand sa-ti dea incredere. Am un copil mic. Perioada este delicata, atat pentru mine, cat si pentru copil. Daca solicit medicul, trebuie sa am incredere in opinia acestuia, de altfel mult mai avizata decat a tuturor rudelor. Insa daca am indoieli legat de profesionalismul medicului, cu siguranta trebuie sa caut un alt doctor.

Un exemplu: am fost plecati din oras intr-un week-end si s-a intamplat nefacutul. Am avut nevoie de un consult medical. Eram la cateva sute de km de casa, asa ca am mers la camera de garda a spitalului din apropiere. Din pacate, acela a fost momentul in care am descoperit ca Alex al meu are o alergie la un anumit tip de medicamente. Nu mai luase niciodata. Asadar a trebuit sa ne intoarcem la spital pentru a schimba medicatia. Insa in acel moment am sunat medicul pediatru pentru a-i explica tot ce s-a intamplat si a-mi confirma al doilea tratament.
Asadar increderea in medic si relatia cu acesta in bunul mers al lucrurilor cand vine vorba de sanatatea bebelusului sunt esentiale.

De asemenea, deloc de neglijat, un medic pediatru bun trebuie sa poata fi gasit usor pe telefon, mail sau cum decide medicul ca-i este mai eficient sa raspunda rapid parintilor micutilor pacienti.

Iarasi important, daca doresc o programare pentru o consultatie la cabinet, sa nu fiu programata la o saptamana. In cazul bebelusilor, starea de sanatate se poate degrada rapid, iar de la o stare de usor disconfort, la o stare proasta se poate ajunge din pacate mult mai repede decat ne asteptam.
Astazi foarte des ajungem la camera de garda cu copilul chiar si pentru consultatii de rutina.

Asa dupa cum ati observat, nu vorbesc aici de tratamente aplicate, de antibiotice, de naturiste. Vorbesc doar de relatia medic pediatru-parinte de bebelus.

Copii sanatosi va doresc!

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree