Cand Harap–Alb Se Intalneste Cu Prâslea Cel Voinic

Pe principiul, cum sa ne petrecem si altfel timpul cu copiii, am zis sa mai diversificam un pic programul. De obicei, copiii fie se joaca impreuna, improvizand diverse scenete pe covor, fie separat, in functie de ce are chef fiecare sa faca. Alex se relaxeaza des cantand la pian, iar cand nu simte nevoia sa repete cantece noi, revine la preferatele lui – Menuet-ul lui Bach si Rondo Alla Turca. De multe ori compune propriile piese. Noteaza pe portativ. Se opreste, apoi repeta iar sa vada daca e multumit de ce a iesit.

David e Board Gamer si facem impreuna tot felul de campionate, de la Piticot la Monopoly sau Sah. De curand am descoperit un joc al unui start-up romanesc care a avut o idee ingenioasa: sa aduca personajele din basme intr-un board game. Asadar pentru că și-a dorit să întărească ideea de interacțiune părinte-copil, o familie din București a creat două jocuri de societate (unul pentru 3+ ani, iar celalalt pentru 6-8 ani) care ajută copiii să își exerseze memoria, să găsească soluții la provocările din joc și să îi încurajeze să petreacă mai puțin timp pe device-uri.

Cele două jocuri, Basme și Ograda surprind realitatea poveștilor și a casei bunicilor de la țară. Si cred ca nu e rau deloc sa familiarizam copiii cu poveștile nemuritoare din folclorul românesc.

Mi-a placut tare mult ideea de incurajare a inovarii, poveștile jocurilor fiind comasate cu întâmplări din mediul urban și contemporan, cărora li se alătură personaje precum Harap – Alb, Împratul Roșu și Prâslea cel Voinic.

Totul a început într-o zi superbă de joi, pe când noi ne distram împreună desenând dragoni. Timpul trecea așa frumos încât parcă vedeam cum aripile lor se desprind din picturile noastre și se rotesc în aer, pe când Tamara, fiica mea, râdea de cât de vii pot părea jucăriile când ești deschis și le vezi pentru ce
sunt cu adevărat! Acest gând m-a făcut să realizez ce om norocos sunt căci mă pot juca, pot explora și pot învăța alături de Tamara. Apoi, din dorința de a transmite această experiență tuturor, am realizat împreună cu fiica mea jocurile de societate Basme și Ograda., Radu Arvu, fondator Arvur Games.

Cum uneori copiii nu stiu ce sa mai faca si ajung la cunoscutul refren M-am plictisit!, eu zic ca sunt niste variante bune de jucat in weekend pe covor sau seara cand ne adunam toti pe acasa.

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Aboneaza-te la Newsletter si alatura-te parintilor din comunitate! Primesti pe e-mail ce apare nou pe Prescolar.ro!

* obligatoriu

Dezabonare | Actualizare date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree